Ptaki na naszych podwórkach
Re: Ptaki na naszych podwórkach
Moje wróbelki i mazurki

Taka piękna pogoda była przez Wielkanoc,a ja musiałem w domu zostać,bo byłem chory
Ale od czego ma się moje magiczne okno 
Trawnik zamiast zajęcy był zajęty przez szpaki

śpiewaka(nowy gatunek podwórkowy
),który chciał chyba zagrać ze mną 1 na 1

i pliszkę siwą

Świerka przejął potrzeszcz

A na polu przed domem śniadanie wielkanocne zjadł myszołów (zamiast jajek,bardziej wolał kurczaczki
)

Trawnik zamiast zajęcy był zajęty przez szpaki

śpiewaka(nowy gatunek podwórkowy

i pliszkę siwą

Świerka przejął potrzeszcz

A na polu przed domem śniadanie wielkanocne zjadł myszołów (zamiast jajek,bardziej wolał kurczaczki

Krakersie - Twój dom powinien nazywać się: czatownia. 
Zdrowiej, bo przeloty nadchodzą!
Zdrowiej, bo przeloty nadchodzą!
Dach przejęły wróble,a w głowie im tylko amory
Czy to ten jedyny?

Chyba tak

Ale wróble i mazurki muszą mieć się na baczności,bo mój kot uprawia inny rodzaj ornitologii...

Dzisiejszym hitem była zaś obserwacja w ciągu 5 minut 3 gatunków przelatujących dzięciołów: 1 duży,1 czarny i 3 zielone(ten ostatni,to nowy okienny gatunek)
Dok czarnego

I jeszcze dok dzisiejszego kopciuszka(na którego powrót nie mogłem się doczekać
)

Czy to ten jedyny?

Chyba tak

Ale wróble i mazurki muszą mieć się na baczności,bo mój kot uprawia inny rodzaj ornitologii...

Dzisiejszym hitem była zaś obserwacja w ciągu 5 minut 3 gatunków przelatujących dzięciołów: 1 duży,1 czarny i 3 zielone(ten ostatni,to nowy okienny gatunek)
Dok czarnego

I jeszcze dok dzisiejszego kopciuszka(na którego powrót nie mogłem się doczekać

- lubonianka
No pięknie! Leżąc w łóżku widziałeś 3 dzięcioły, a ja kilometry musiałam przejść, by jednego dojrzeć
Ot sprawiedliwość 
Oglądając fotkę śpiewaka doszedłem do przekonania, że Krakers jest już przygotowany na Euro 2016. 
No cóż,w ornitologii trochę też chodzi,żeby mieć farta
Apollo to jest akurat piłka młodszego brata(co chyba widać),ale trochę przechwalając się powiem,że umiem grać całkiem nieźle w gałe
Apollo to jest akurat piłka młodszego brata(co chyba widać),ale trochę przechwalając się powiem,że umiem grać całkiem nieźle w gałe