Ryby mają głos.
Moderator: Lamika
Re:
Niekoniecznie. Ziemskiego łańcucha pokarmowego nie zmienimy a żeby żyć, trzeba coś jeść. Nie można też zapominać, że rośliny również czują i porozumiewają się między sobą oraz z owadami (a to już zostało zbadane i podobno udowodnione).Lamika pisze:Przyczyną ludzkiej ignorancji jest zadufany w sobie antropocentryzm. Po co się zastanawiać nad psychiką i umiejętnościami zwierząt, kiedy najlepiej jest je zjeść.
Mięsożercy niezmiennie wysuwają argument o drżącej ze strachu przed nożem marchewce.
Owszem, rośliny w ekosystemie w pewien sposób "porozumiewają" się między sobą, ale z braku centralnego układu nerwowego ich sposób odczuwania nie ma nic wspólnego z bólem i strachem istot w taki system zaopatrzonych.
Birds of a feather flock together.
Kolejna bzdura
W diecie człowieka powinno być dużo warzyw i owoców ale bez przesady. Treść reklamy zależy od tego, kto ją zamawia i kto za nią płaci
To jest tak, jak ze szczepionkowcami i antyszczepionkowcami.
Wiem po sobie. Jestem cukrzykiem i zjedzenie mięsa indyczego mniej mi zaszkodzi, niż zjedzenie buraka, marchewki i czy słodkiego owocu. Ale żyje się raz bez oglądania na reklamy
To jest tak, jak ze szczepionkowcami i antyszczepionkowcami.
Wiem po sobie. Jestem cukrzykiem i zjedzenie mięsa indyczego mniej mi zaszkodzi, niż zjedzenie buraka, marchewki i czy słodkiego owocu. Ale żyje się raz bez oglądania na reklamy