Dobra wiadomość dla wszystkich,którzy mają dość reklam i telefonów od sprzedawców przysłowiowych garnków.Niektórzy operatorzy i firmy reklamowe przystąpiły do porozumienia,które może ograniczyć nam uciążliwość reklam. Powstała "Lista Robinsonów". Trzeba po prostu wpisać się na listę umieszczoną na niżej wymienionej stronie: http://www.listarobinsonow.pl
Emen, próbuj Chociaż równie dobrze może to być sosób wyciągnięcia danych. Zwłaszcza, że nazwa jest niepokojąca: Stowarzyszenie Marketingu Bezpośredniego a nie jakaś np. Liga Obrońców przed Agresywnym Marketingiem. Byłabym ostrożna.
Lamiko,temu przedsięwzięciu patronuje dział biznesowo-finansowy Gazety.Zarejestrowałam się rano.Może to przypadek,ale przez cały dzień nie miałam żadnego telefonu i tylko 3 maile. Stowarzyszenie Marketingu Bezpośredniego zrzesza te firmy,które szczycą się uczciwym biznesem.Jak ktoś nie chce należeć,to jest podejrzany.I przed takimi nie ma ochrony
Zastanawiałam się,gdzie zamieścić to pytanie,ale tu chyba będzie najlepiej,bo może i innym się przyda.
Napiszcie,gdzie w internecie kupujecie karmę dla ptaków.Ja do tej pory kupowałam w "Złotej Rybce" i nawet polecałam tą firmę.Ale ostatnio coś się z nimi stało złego.Kupiłam słonecznik, karmę dla dzikich ptaków i kule. Ponieważ do limitu wagi brakowało 2 kg,zamówiłam jeszcze te 2 kg karmy luzem dla sąsiadki,bo była taka możliwość. Kule i karmę luzem spakowali tak niestarannie,że karma się wysapała do pudełka a kule poobijały. Zadzwoniłam z reklamacją. Zgłosiła się kobieta,która powiedziała,ze jest właścicielką (dotąd był mężczyzna,którego nazwisko jest w nazwie) i zrobiła mi awanturę. Nawet nie chciała wysłuchać o co mi chodzi,tylko się darła,że ona nie będzie mi dzielić worka na porcje (sic!). Nie lubię jak mi ktoś robi łaskę za moje własne pieniądze i dlatego chce zmienić firmę.
Emen - polecam "Gospodarstwo u Rudego" (na allegro: xilo7106, http://allegro.pl/bogata-zimowa-karma-d ... 00674.html)
Parę worków kupiłem również w Złotej Rybce - i byłem z tego sklepu zadowolony.
Nie polecam natomiast karmy ze sklepu "TaniPupil" - na początku było dobrze, ale w kolejnych workach znaczna część objętości okazała się jakąś sieczką.