Kos
Re: Kos
Zdarza się, że kosy budują gniazdo w zakamarkach budynku lub muru.
Tu gniazdo umiejscowione w otworze w murze baterii fortecznej, dość nisko - jakieś półtora metra nad ziemią.
Na gnieździe nie było kosa, więc zrobiłam zdjęcie także z bliska.
EDYCJA.
Wklejone pierwotnie zdjęcia zniknęły
Znalazłam dwa z nich, więc wklejam jeszcze raz zdjęcie gniazda w murze obiektu fortecznego Twierdzy Kraków
Gdy robiłam zdjęcia kosa nie było na gnieździe.

Tu gniazdo umiejscowione w otworze w murze baterii fortecznej, dość nisko - jakieś półtora metra nad ziemią.
Na gnieździe nie było kosa, więc zrobiłam zdjęcie także z bliska.
EDYCJA.
Wklejone pierwotnie zdjęcia zniknęły
Znalazłam dwa z nich, więc wklejam jeszcze raz zdjęcie gniazda w murze obiektu fortecznego Twierdzy Kraków
Gdy robiłam zdjęcia kosa nie było na gnieździe.

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 24 kwietnia 2023, 18:47 przez garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kos
Kosy zrobiły gniazdo w rozwidleniu konarów drzewa liściastego rosnącego w pobliżu mojego bloku. Gniazdo jest na wysokości chyba 3.piętra. Mogę go obserwować z balkonu
przynajmniej na razie, póki liście są małe - jak urosną to pewno zasłonią gniazdo.

Gniazdo jest zrobione bardzo starannie, ptaki nie używały żadnych śmieci, nic nie zwisa
Jest głębokie i z wysokości mojego balkonu nie widać jajek.

Żeby tylko nie wypatrzył go żaden drapieżnik! Kręcą się tu w okolicy sroki, zagląda wrona, a para wiewiórek niemal codziennie sprawdza drzewa

Gniazdo jest zrobione bardzo starannie, ptaki nie używały żadnych śmieci, nic nie zwisa
Jest głębokie i z wysokości mojego balkonu nie widać jajek.

Żeby tylko nie wypatrzył go żaden drapieżnik! Kręcą się tu w okolicy sroki, zagląda wrona, a para wiewiórek niemal codziennie sprawdza drzewa