Warto przeczytac
Moderator: Lamika
Warto przeczytac
Elizabeth Flock "Emma i ja".Makabryczny los dwóch sióstr.Ośmio- i sześciolatki.
Czasem warto czasem mniej
Birds of a feather flock together.
Re: Warto przeczytac
Wpadła mi do rąk książka z serii Klub Srebrnego Kluczyka z 1975 r. Jerzy Edigey - "Poniedziałki są najgorsze".Stary,dobry kryminał.
Mario Puzo - Rodzina Borgiów.Szczęka opada.To co dziś się dzieje,to pestka w porównaniu z tym co działo się wtedy.A może o wszystkim nie wiemy?
Zaczynam czytać księgę pt; "Kebra Nagast czyli chwała królów Abisynii".Jest to plik .pdf.Jeśli ktoś chciałby się z nią również zmierzyć,mogę przesłać na pocztę.
" Z szumem i świstem skrzydeł,z kwakaniem,gęganiem i klangorem przeleciały noce wiosenne nad tajgą,klucze i bezładne stada pękały nad drzewami,osypując się ptasim deszczem na szuwary i zaciszne nagrzane haławki."
To piękny fragment "Wzgórza błękitnego snu" Igora Newerlego.Książka momentami arcyciekawa,niestety momentami nudnawa.Historia polskiego zesłańca na Syberii.
To piękny fragment "Wzgórza błękitnego snu" Igora Newerlego.Książka momentami arcyciekawa,niestety momentami nudnawa.Historia polskiego zesłańca na Syberii.
Joanna Olczak - Ronikier - "W ogrodzie pamięci".Nagroda literacka Nike w 2002 r.Historia żydowskiej rodziny,bardzo rozgałęzionej,w XIX i XX wieku.Zupełnie nowe spojrzenie na problem antysemityzmu.
Ostatnio kupiłem książkę i jest to najlepiej wydane 1.90 zł. w ostatnim czasie.Irvin Shaw - "Lucy Crown".
Kolejne,dobrze zainwestowane 1.90 zł.Rachel Billington - "Imperium kobiet".
To co się dziś dzieje w Europie (inwazja imigrantów) już dawno opisał Jean Raspail w książce "Obóz świętych".