Moje "lato" ciągle trwa
Moderator: Lamika
Re: Moje "lato" ciągle trwa
Dwa tygodnie spędzone na działce znów było wypełnione pracą.Od świtu do zmroku.Najbardziej istotną rzeczą były schody.Mówię wam wyszły pięknie.

Jak już można było wejść na górę,trzeba zrobić ściankę działową,no i oczywiście elektrykę.

Następnie lakierowanie podłóg i znów zejście na dół.Trzeba doprowadzić łazienkę do 100 - procentowej używalnośći.

Jak już można było wejść na górę,trzeba zrobić ściankę działową,no i oczywiście elektrykę.

Następnie lakierowanie podłóg i znów zejście na dół.Trzeba doprowadzić łazienkę do 100 - procentowej używalnośći.

Potem to już tylko "kosmetyka".Lakierowanie ścian.Dokończenie obróbki "salonu".Zamontowanie parapetów na werandzie.

Tu i ówdzie małe szaleństwo (trochę zbytku nie zawadzi)

Dla jasności: te rzeźby,to nie ja.

Tu i ówdzie małe szaleństwo (trochę zbytku nie zawadzi)

Dla jasności: te rzeźby,to nie ja.
Narobiłem się jak nie wiem co.Ale jestem zadowolony i wcale nie zmęczony.W lesie szybko się wypoczywa.Praktycznie wszystkie działki jeszcze puste.W tygodniu byliśmy zupełnie sami w lesie.Oczywiście znalazło się zawsze trochę czasu na pokrzepienie sił i duszy.

A wieczorem wygląda to tak.

A wieczorem wygląda to tak.

78
Piekny domek
A co rzeźb to jeszcze nie spróbowałeś to nie wiesz jakie zdolności w Tobie drzemią

78 pisze:Narobiłem się jak nie wiem co.Ale jestem zadowolony i wcale nie zmęczony.W lesie szybko się wypoczywa.Praktycznie wszystkie działki jeszcze puste.W tygodniu byliśmy zupełnie sami w lesie.
Pięknie to teraz wygląda
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Teraz nadszedł czas na "bzdety" czyli upiększacze.Znalazłem starą skrzynię -kufer i zacząłem ją doprowadzać do stanu zadowalającego.Musiałem odciąć dno i fragment ścianek.Samo próchno i korniki.Dorobiłem nowe dno,którego później nie będzie widać.Zacząłem usuwać starą farbę.Trzeba wymienić wszystkie okucia,pomalować i zobaczymy jak to wyjdzie.