Ptaki na naszych podwórkach
Re: Ptaki na naszych podwórkach
Dobrze podglądać ptaki nie tylko w trakcie obowiązków, ale i przyjemności. 
I te niebiskie oczy !
- lubonianka
Uwielbiam kawę i kawki, więc z przyjemnością popatrzę na Twoje zdjęcia, Alicjo i popiję małą białą 
Mazurek udaje jerzyka. 
Śliczny mazurek i dzięcioł jak koliberek
Ja nawet nie muszę wychodzić z domu, by móc obserwować, tym razem życie rodziny pustułek.
Kilka dni temu na starym modrzewiu w pobliżu mojego bloku schroniły się po opuszczeniu gniazda młode pustułki i trzymają się tego miejsca. Wędrują po gałęziach i każdego dnia wybierają coraz wyższe miejsce do nawoływania i czekania na rodziców przylatujących z pokarmem - myszką. Rodzice od czasu do czasu również bez pokarmu przelatują nad modrzewiem i sprawdzają czy wszystko w porządku , a czasem odgonią jakąś kawkę.
Młode często siadają blisko siebie, jak papużki
Nie są wobec siebie agresywne - nawet jak czasem jedna próbuje innej odebrać myszkę, to stara się dosięgnąć do myszki, nie atakuje bezpośrednio tej drugiej pustułki.
Kilka zdjęć zrobionych z mojego okna, niestety słabym aparatem

Młode z mamą

Młode bawią się z nami w chowanego
Ile jest pustułek na tym zdjęciu?

Komplet - 5 młodych
Codziennie rano liczę, czy są wszystkie

Ja nawet nie muszę wychodzić z domu, by móc obserwować, tym razem życie rodziny pustułek.
Kilka dni temu na starym modrzewiu w pobliżu mojego bloku schroniły się po opuszczeniu gniazda młode pustułki i trzymają się tego miejsca. Wędrują po gałęziach i każdego dnia wybierają coraz wyższe miejsce do nawoływania i czekania na rodziców przylatujących z pokarmem - myszką. Rodzice od czasu do czasu również bez pokarmu przelatują nad modrzewiem i sprawdzają czy wszystko w porządku , a czasem odgonią jakąś kawkę.
Młode często siadają blisko siebie, jak papużki
Kilka zdjęć zrobionych z mojego okna, niestety słabym aparatem

Młode z mamą

Młode bawią się z nami w chowanego
Ile jest pustułek na tym zdjęciu?

Komplet - 5 młodych