Oznaczenie i sprawdzenie
Moderator: Lamika
Re: Oznaczenie i sprawdzenie
Apollo - derkacz
Lubonianka - jasny myszołów
Lubonianka - jasny myszołów
- lubonianka
Dziękuję 
Przyłączam się do podziękowań. 
- lubonianka
Mam pytanie- czy obok batalionów jest inny gatunek? Osobnik ten zdecydowanie był jaśniejszy od pozostałych, czy to piaskowiec? Jest to na zbiorniku w Grzybnie (wlkp).

Tak się zastanawiam nad tym malym kurakiem u apolla, nie bardzo to na derkacza wygląda. Postawiłbym tutaj na bażanta (samica lub mlody)
Ostatnio zmieniony sobota, 29 sierpnia 2015, 12:41 przez Accipiter, łącznie zmieniany 1 raz.
U lubonianki - biegus rdzawy
co do myszołowa - typowa odmiana barwna, podejrzewam, że to młody, tegoroczny ptak
co do myszołowa - typowa odmiana barwna, podejrzewam, że to młody, tegoroczny ptak
- lubonianka
Dziękuję Acci- kolejny biegus- super 
Dzięki, Acci, za głos!
Przyznaję bez bicia, że otrzymałem jeszcze jedno oznaczenie tego kuraka jako bażanta, ale nie daje mi spokoju wielkość dorosłego ptaka, który był znacznie mniejszy od bażanta. Ponadto głos, którym się nawoływały, przypominał głos przepiórki, a nie głos bażanta. Mam zagwozdkę
.
Przyznaję bez bicia, że otrzymałem jeszcze jedno oznaczenie tego kuraka jako bażanta, ale nie daje mi spokoju wielkość dorosłego ptaka, który był znacznie mniejszy od bażanta. Ponadto głos, którym się nawoływały, przypominał głos przepiórki, a nie głos bażanta. Mam zagwozdkę
- lubonianka
Czy to kwokacz?