Ptaki na naszych podwórkach
Re: Ptaki na naszych podwórkach
Trawa świeżo skoszona.Odsłoniło się piękne żerowisko dla szpaków.To znikoma część żerującego stada - może jedna piąta

Dzisiaj rano przy karmniku pojawili się nowi goście. Nie wiem kto zacz, ptaszki przyleciały razem, zatem założyłem, że to być może rodzinka
Jednemu zrobiłem zdjęcie, drugi miał lekko popielatą głowę, brązowe (chyba) plecy. Widziałem go tylko przez chwilę i pomyślałem, że to cierniówka. Ale cierniówka w mieście, na balkonie
A może ktoś rozpozna tego drugiego

A poza tym na balkonie buszują wróbelki i sikorki, czyli jak zwykle. Wyglądają pełnej miseczki i wody, gdy nie pada
Później umieszczę jeszcze kilka zdjęć.

A poza tym na balkonie buszują wróbelki i sikorki, czyli jak zwykle. Wyglądają pełnej miseczki i wody, gdy nie pada
Później umieszczę jeszcze kilka zdjęć.
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Obiecane zdjęcia. Same wróbelki, ale za to bardzo sympatyczne 
Ciekawe, kto z Was by tak potrafił
Równowagę łapał jednym skrzydełkiem 

Nadal obserwuję młode żebrzące o pokarm i rodziców karmiących młode
Wróbelek na pierwszym zdjęciu błagał o jedzenie i już,już miał dostać swoja porcję...

Tak to bywa w życiu. Zamiast prosić o jedzenie, trzeba było sobie samemu wziąć

Ciekawe, kto z Was by tak potrafił

Nadal obserwuję młode żebrzące o pokarm i rodziców karmiących młode
Wróbelek na pierwszym zdjęciu błagał o jedzenie i już,już miał dostać swoja porcję...

Tak to bywa w życiu. Zamiast prosić o jedzenie, trzeba było sobie samemu wziąć
Lamiko, to suszarka
Pomiędzy rodzica i malucha wleciał inny maluch i przejął rację
Na trzecim zdjęciu widać jak nadlatuje, tzn. widać jego głowę. Przykro mi, że zdjęcia wyszły nieciekawe
Sporo przylatuje wróbelków przechodzących metamorfozę, z początku tego sezonu oraz wróbelków, które już tę metamorfozę przeszły

Sporo przylatuje wróbelków przechodzących metamorfozę, z początku tego sezonu oraz wróbelków, które już tę metamorfozę przeszły

Mirtusz pisze:Przykro mi, że zdjęcia wyszły nieciekawe![]()
Mirtusz, zdjęcia wyszły bardzo ciekawie
Birds of a feather flock together.