Ptaki na naszych podwórkach
Re: Ptaki na naszych podwórkach
Alicjo
widzę, że pilnujesz, żeby nic złego się nie stało sikorce 
Mewa ze swoim wielkim dziobem powinna bez trudu wygrać z gawronem.Ale gawron sprytniejszy 
Na zimowisko przyleciały już kawki z białymi kołnierzykami z podgatunku soemmerringii. Chyba jest ich więcej niż w zeszłym roku, bo rezydują nie tylko w Parku Skaryszewskim ale i na moim osiedlu

Sierpówki jeszcze są

Śmieszki już zbratały się z osiedlowymi dachowcami i z powodzeniem kradną im chlebek

Sierpówki jeszcze są

Śmieszki już zbratały się z osiedlowymi dachowcami i z powodzeniem kradną im chlebek

W Krakowie na osiedlach pełno jest srok, teraz zimą również gawronów, ale wrony spotyka się rzadko.
Od niedawna w mojej okolicy pojawiają się trzy wrony i konkurują z gawronami o pokarm. Gawrony czasem je przeganiają, ale wron to nie zraża.
Wczoraj obserwowałam ciekawą scenkę:
Wrona podgląda, co dobrego znalazł gawron i chyba chętnie by mu to odebrała, ale się nie zdecydowała

Po chwili znalazła w trawie plastikowy kubek z jakimiś resztkami

Uznała, że warto się nim zająć, chwyciła w dziób i poleciała na pobliskie drzewo.

cdn
Od niedawna w mojej okolicy pojawiają się trzy wrony i konkurują z gawronami o pokarm. Gawrony czasem je przeganiają, ale wron to nie zraża.
Wczoraj obserwowałam ciekawą scenkę:
Wrona podgląda, co dobrego znalazł gawron i chyba chętnie by mu to odebrała, ale się nie zdecydowała

Po chwili znalazła w trawie plastikowy kubek z jakimiś resztkami

Uznała, że warto się nim zająć, chwyciła w dziób i poleciała na pobliskie drzewo.

cdn