[2017] Wpadły mi w oko...
Re: [2017] Wpadły mi w oko...
Znów aż chce mi się powiedzieć ,,A nie mówiłem !"
Gratulacje rudej! Połowa planu zrobiona .
Inne ptak też ładnie pozują i za innymi dzisiaj wygrała sesja sieweczki,rybitwy i zdjęcie grążyc biegających po wodzie
.
Inne ptak też ładnie pozują i za innymi dzisiaj wygrała sesja sieweczki,rybitwy i zdjęcie grążyc biegających po wodzie
30 IV 2017 - Park Zachodni
Dziękuję
.
W tym roku mniej mam czasu na wyjazdy, stąd muszę pocieszać się każdą zdobyczą.
W niedzielę, 30 IV, znów połączyłem rodzinny spacer z próbą złapania w kadr parkowych mieszkańców. Przy wejściu czekały tulipany:

Szpaków wszędzie pełno, ale jakoś nie udało mi się jeszcze ich odpowiednio w kadr załadować :-/

Wiosna w pełni, po gościach z północy i wschodu nie ma od dawna śladu; z krukowatych zostały pojedyncze wrony:

Jak się samiec nastroszy, to nie łatwo takiemu balonowi zdążyć za uciekającą samicą

W tym roku mniej mam czasu na wyjazdy, stąd muszę pocieszać się każdą zdobyczą.
W niedzielę, 30 IV, znów połączyłem rodzinny spacer z próbą złapania w kadr parkowych mieszkańców. Przy wejściu czekały tulipany:
Szpaków wszędzie pełno, ale jakoś nie udało mi się jeszcze ich odpowiednio w kadr załadować :-/
Wiosna w pełni, po gościach z północy i wschodu nie ma od dawna śladu; z krukowatych zostały pojedyncze wrony:
Jak się samiec nastroszy, to nie łatwo takiemu balonowi zdążyć za uciekającą samicą
Kwiczołów spotkałem raptem 4:

twarde negocjacje

twarde negocjacje
- lubonianka
Mi przypadł do gustu szpak w trawie, szkoda tylko, że jedno źdźbło przysłoniło modela. Tulipanki- piękne 
3 V 2017 - Wyspa Bielarska
Kolejna próba łączenia harców na placu zabaw z odczytem ptasich obrączek. Wyspa Bielarska jest stałym zimowiskiem ptaków wodnych; to tutaj zimą wykryto pierwsze ognisko ptasiej grypy we Wrocławiu.

Centrum miasta, rzeka w pełni uregulowana, a jednak występują tu bobry i zawitał przelotnie brodziec piskliwy:

Centrum miasta, rzeka w pełni uregulowana, a jednak występują tu bobry i zawitał przelotnie brodziec piskliwy:
- lubonianka
Nawet na plac zabaw trzeba brać aparat, bo nigdy nie wiadomo, co wleci w kadr
a przy okazji można porobić zdjęcia córci
Przyjemne z pożytecznym