i bardzo piękne miejsce. Niestety byłam w Chorwacji (wtedy to jeszcze była Jugosławia) kiedy nie zwracałam uwagi na ptaki. Z przyjemnością ale i lekkim żalem popatrzyłam na Twoich zdjęciach co straciłam.
[2017] Moje wyprawy i wyprawki...
Krakers
Wielkie dzięki za podzielenie się wrażeniami i widokami ze wspaniałej wyprawy
W Dubrovniku kiedyś byłam - potwierdzam, że to jedno z ciekawszych
i bardzo piękne miejsce. Niestety byłam w Chorwacji (wtedy to jeszcze była Jugosławia) kiedy nie zwracałam uwagi na ptaki. Z przyjemnością ale i lekkim żalem popatrzyłam na Twoich zdjęciach co straciłam.
Birds of a feather flock together.
Re: [2017] Moje wyprawy i wyprawki...
Krakers
Przepiękna wycieczka i tyle gatunków
Życzę Ci jak najwięcej takich wakacji
Bardzo dobrze mi sie podróżowało 
Krakers
długo ale warto było czekać na kolejną część porywającej fotorelacji z Twojego pobytu w Chorwacji
tyle gatunków ptaków, co uwieczniłeś na zdjęciach trudno byłoby spotkać przez wiele miesięcy a Tobie udało się to w ciągu jednych wakacji. Gratuluję i będę cierpliwie czekać na dalsze opisy z Twoich podróży 
Dzięki Krakers za piękną fotorelację 
- lubonianka
Pięknie
Nie dość, że cieplutko, pełno ptaków, cudowne widoki, to jeszcze św. Mikołaj
musiałeś chyba być grzeczny, Krakers! Miałeś ciekawe wakacje, a nam zostaje-oglądanie, czytanie i przeżywanie ich wraz z Tobą
I jeszcze tylko... maj, czerwiec i... WAKACJE, znów będą wakacje!!!
I jeszcze tylko... maj, czerwiec i... WAKACJE, znów będą wakacje!!!
Super wakacje.Tylko pozazdrościć.
lubonianka pisze:I jeszcze tylko... maj, czerwiec i... WAKACJE, znów będą wakacje!!!
Święta prawda
Znów trochę po nadrabiam zaległości.Na początku Pruszewiec ,bo tutaj ostatnio sporo się dzieję .Tutaj kilka ciekawszych obserwacji :
14.04- kania ruda,sieweczka rzeczna i największa niespodzianka ohar
18.04 kszyki,świstuny,kwokacze,bataliony
23.04 świstuny,płaskonosy,2 łęczaki i 12 kwokaczy
Kania ruda -troszku nieostra

Bataliony

Kwokacz

Srokosz

Żuraw