[2017] Moje wyprawy i wyprawki...
- lubonianka
Re: [2017] Moje wyprawy i wyprawki...
Ojojoj super widoki! Prawdziwy gęsi zawrót głowy
Gdzie się nie spojrzy tam gąski
Co fajniejsze wydaje się, że wszystkie takie same, a jednak zawsze jakieś odmieńce się zdarzają- w dodatku takie perełki! Gratki Krakers, zdecydowanie lepiej rządzi się takim stadem z zaganiaczami-bielikami, masz układy, nie ma co 
krakers pisze:26.02 urzędowały też sobie 2 łabędzie krzykliwe
A nie mogły nauczyć tego trzeciego krzyczeć?
Krótkie, rdzawoszyje, hmmm...
Już wpisuję w google: "Poradnik-jak zrobić sobie Pruszewiec koło domu".
Gratuluję rdzawoszyich,piękne są.Natomiast zazdroszczę krótkiej,jeszcze nie spotkałem.
Są takie widoki w życiu ,które trzeba zobaczyć-jednym z nich jest właśnie wylot gęsi
No Apollo na wstępie musisz tak mniej więcej 1/4 Wrocławia zamienić w pola ,i koparką trochę obniżyć teren,tak żeby woda mogła tam osiąść i zamienić się w rozlewisko. Easy
Wczoraj jeszcze odwiedziłem Stawy w Wierzonce , które zaczynają tętnić życiem: 2 perkozki,głowienka ,gągoły,kania ruda,bielik ,zimorodek,2 lerki,czubatki,potrzosy,paszkoty,dzięcioł czarny i takie tam inne
Gągoły

A z ssaków dzik i 2 jelenie

Dzisiaj zaś zrobiłem sobie krótki spacer po poznańskiej Cytadeli
Trawnik zajęty przez szpaki,grzywacze i kwiczoły

Oprócz tego już wiosennie rozśpiewane dzwońce

Samotny raniuszek

I jeszcze parka gili,która pewni wkrótce już odleci...

No Apollo na wstępie musisz tak mniej więcej 1/4 Wrocławia zamienić w pola ,i koparką trochę obniżyć teren,tak żeby woda mogła tam osiąść i zamienić się w rozlewisko. Easy
Wczoraj jeszcze odwiedziłem Stawy w Wierzonce , które zaczynają tętnić życiem: 2 perkozki,głowienka ,gągoły,kania ruda,bielik ,zimorodek,2 lerki,czubatki,potrzosy,paszkoty,dzięcioł czarny i takie tam inne
Gągoły

A z ssaków dzik i 2 jelenie

Dzisiaj zaś zrobiłem sobie krótki spacer po poznańskiej Cytadeli
Trawnik zajęty przez szpaki,grzywacze i kwiczoły

Oprócz tego już wiosennie rozśpiewane dzwońce

Samotny raniuszek

I jeszcze parka gili,która pewni wkrótce już odleci...

Gratki puszczyka!!!!
oraz "lerki, czubatek i takich tam"
.
oraz "lerki, czubatek i takich tam"
W ostatni weekend pojechałem sobie po okolicy ,głównie pod kątem poszukiwania terenów lęgowych żurawi.Udało mi się namierzyć 5 par.Ale oprócz nich było sporo innych ptaków.Nad Zalewem Kowalskim było małe stadko świstunów, nurogęś , kormorany ,krzyżówki

Perkozy już też poczuły wiosnę

W okolicznym lasku jeszcze trochę czyżów i gilów,a wśród stada kwiczołów 2 droździki

Dalej w okolicach Kołaty obserwowałem m.in bielika,kanię rudą,parą jastrzębi a na jednym z polnym rozlewisku kszyk i kokoszka.W leśnym rozlewisku w pobliżu krzyczały gęgawy

W trzcinowiskach buszowały perkozki i gągoły

Perkozy już też poczuły wiosnę

W okolicznym lasku jeszcze trochę czyżów i gilów,a wśród stada kwiczołów 2 droździki

Dalej w okolicach Kołaty obserwowałem m.in bielika,kanię rudą,parą jastrzębi a na jednym z polnym rozlewisku kszyk i kokoszka.W leśnym rozlewisku w pobliżu krzyczały gęgawy

W trzcinowiskach buszowały perkozki i gągoły