Jak Ci wyrośnie poletko chabrów, to koniecznie wrzuć fotkę, bo to urocze kwiatuszki
Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Łzy leję i szlocham po łozówce, której nie słychać już kilka dni, modły na Olimp o jej powrót wznoszę, a tutaj...

Wysiadywanko się zaczęło! Samiec - widać - ledwie dyszy, bo co ustrzeli w krzaczorkach, to zanosi do gniazdka, a na trele czasu lub sił - brak. Zarobiony znaczy się.
Dwa metry od łozówki rozłożył się... świerszczak! Bzykał wieczorów parę; również uznałem go za straconego, a okazał się być lęgową (do potwierdzenia) niespodzianką nr 2:

Wszystko to na sąsiedniej działce. U innego sąsiada, z drugiej strony domu, przysiadują sobie kląskawki na płocie:

W Tawernie - gwarno i tłoczno: wróblowato, mazurkowato i sierpówkowato.
Wysiadywanko się zaczęło! Samiec - widać - ledwie dyszy, bo co ustrzeli w krzaczorkach, to zanosi do gniazdka, a na trele czasu lub sił - brak. Zarobiony znaczy się.
Dwa metry od łozówki rozłożył się... świerszczak! Bzykał wieczorów parę; również uznałem go za straconego, a okazał się być lęgową (do potwierdzenia) niespodzianką nr 2:
Wszystko to na sąsiedniej działce. U innego sąsiada, z drugiej strony domu, przysiadują sobie kląskawki na płocie:
W Tawernie - gwarno i tłoczno: wróblowato, mazurkowato i sierpówkowato.
- lubonianka
Brawo, Apollo! Ojciec chrzestny x2
choć właściwie to x3, bo jeszcze kląskawki odchowałeś
Patrz, żeby niczego im nie brakowało i naganiaj owady! No i czekamy na fotki maluchów 
Nie mogę przydybać koleżki. :-/ Dziś było słabe światło, a on się poruszał szybko niczym pełzacz:

Dlatego zrobiłem krótki film (choć tu będzie ostrość):
świerszczak
Dlatego zrobiłem krótki film (choć tu będzie ostrość):
świerszczak
Alu, wszystko na to wskazuje! Tak, jak pisałem wyżej, łozówka i świerszczak mają chyba gniazda na sąsiedniej działce. Czekamy na efekty 
Fajne masz ptaszki za oknem,prawie takie jak moje 
- lubonianka
krakers pisze:Fajne masz ptaszki za oknem,prawie takie jak moje
Tylko bez licytacji, Panowie