[2016] Wpadły mi w oko...
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
Ależ Lamiko - tenże zwrot miał wyrażać słabiutką ilościowo reprezentację (pojedyncze pary), a nie stosunek do gatunku. 
Spacer z rodzinką po parku (30 IV):
skupiona? zamyślona? czy tylko robaków szuka ?

skupiona? zamyślona? czy tylko robaków szuka ?
7 V 2016 - glinianki
Chociaż mam jeszcze zaległą relację z dnia wczorajszego (stawy Utrata), to jednak bezzwłocznie zamieszczę dzisiejsze czesanko glinianek w poszukiwaniu bączka, który od dwóch dni grasuje po największym akwenie.
Rybitwy rzeczne coś nie mogą się zdecydować na program 500+:

Ten kolega to jeszcze większy matrymonialny leniuch:

Zamiast wypatrywać drugiej połówki - odbywa sjestę:

Trzciniaków jest chyba z dziesięć, ale dziś dla mnie ważniejszy był bączek - a w zasadzie ich para (może coś sklecą):

Piknik z krzyżówką (samiec dał nura w zieleń, samica ciekawie na mnie spoglądała
)

Rybitwy rzeczne coś nie mogą się zdecydować na program 500+:
Ten kolega to jeszcze większy matrymonialny leniuch:
Zamiast wypatrywać drugiej połówki - odbywa sjestę:
Trzciniaków jest chyba z dziesięć, ale dziś dla mnie ważniejszy był bączek - a w zasadzie ich para (może coś sklecą):
Piknik z krzyżówką (samiec dał nura w zieleń, samica ciekawie na mnie spoglądała
- lubonianka
Re: 7 V 2016 - glinianki
Oby! Chętnie zostanę matką chrzestną małych bączkówApollo pisze:Trzciniaków jest chyba z dziesięć, ale dziś dla mnie ważniejszy był bączek - a w zasadzie ich para (może coś sklecą):
a jakiego nura? czarnoszyjego ? czy rdzawoszyjego? chociaż... chyba żadnym nie pogardziłbyś?Apollo pisze:Piknik z krzyżówką (samiec dał nura w zieleń
6 V 2016 - stawy Utrata
Dzięki!
Niestety, ta para była za bardzo zajęta sobą, by emitować fale dźwiękowe.
A nurki wciąż czekają na odkrycie, to prawda.
Wczoraj wybrałem się po pracy na stawy Utrata k. Izbicka; od paru dni widywana tam była kazarka rdzawa.
Najpierw napotkałem sieweczkę rzeczną - wyglądała, jakby już coś wysiadywała (2 gniazda):

Gęgawy, łabędzie nieme, czernice, głowienki, łyski, krzyżówki, trzciniaki, kosy, szpaki, kapturki, modraszki, bociany czarne (para), czaple siwe, brodziec piskliwy, bataliony, samotnik i muchołówka - zastanawiam się tylko, czy to białoszyja, czy żałobna:

Niestety, ta para była za bardzo zajęta sobą, by emitować fale dźwiękowe.
A nurki wciąż czekają na odkrycie, to prawda.
Wczoraj wybrałem się po pracy na stawy Utrata k. Izbicka; od paru dni widywana tam była kazarka rdzawa.
Najpierw napotkałem sieweczkę rzeczną - wyglądała, jakby już coś wysiadywała (2 gniazda):
Gęgawy, łabędzie nieme, czernice, głowienki, łyski, krzyżówki, trzciniaki, kosy, szpaki, kapturki, modraszki, bociany czarne (para), czaple siwe, brodziec piskliwy, bataliony, samotnik i muchołówka - zastanawiam się tylko, czy to białoszyja, czy żałobna:
Niestety, zdjęcia są kiepskawe
batalion:

Moje pierwsze w życiu zauszniki:

i kazarka rdzawa

batalion:
Moje pierwsze w życiu zauszniki:
i kazarka rdzawa