[2016] Wpadły mi w oko...
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
To ostatnie zdjęcie przypomina mi fotki z walkami myszołowów
. Zeggerio - jak zwykle - super!
Apollo pisze:To ostatnie zdjęcie przypomina mi fotki z walkami myszołowów. Zeggerio - jak zwykle - super!
Dziękuję Apollo
- lubonianka
Apollo, pokonferencyjne widoki są bardzo ciekawe
Te zdjęcia usprawiedliwiają wszelkie wagary
To tak wygląda PN Ujście Warty? Rozlewiska robią wrażenie! Ptakom też muszą się podobać, skoro jest ich tam tysiące... Dostojne ostrygojady niewątpliwie pasują do tak urokliwego miejsca
Ładnie oświetlone te ptaszyny, łąki i mokradełka- aż człowiek sam by chętnie się potaplał w błotku, skoro to tak dobrze robi na urodę
Patrząc na bataliona utwierdzam się w tym przekonaniu
Gratuluję kolejnych okazów i zapewne wielu wrażeń!
To tak wygląda PN Ujście Warty? Rozlewiska robią wrażenie! Ptakom też muszą się podobać, skoro jest ich tam tysiące... Dostojne ostrygojady niewątpliwie pasują do tak urokliwego miejsca
Apollo w PNUW zawsze ostrygojady były wdzięcznym obiektem do obserwacji.Ja wybieram się tam w maju 
Apollo
Zeggerio
Wspaniałe te wasze zdjęcia
Nie mogę się zdecydować,które najładniejsze 
13 IV 2016 - glinianki
Szybki dzisiejszy wypad na glinianki miał główny motyw w postaci remiza - znajomi opowiadali mi o budowie gniazda.
Dobra nawigacja przez bywalców glinianek pozwoliła najpierw ujrzeć stare, zeszłoroczne gniazdo:

a potem - właśnie budowane:

Nie chciałem go płoszyć, dlatego oddaliłem się, obserwując z odległego miejsca zmagania budowniczego:

Tercet egzotyczny na gliniankach, czyli para krzykliwców oraz Edzia:

Dobra nawigacja przez bywalców glinianek pozwoliła najpierw ujrzeć stare, zeszłoroczne gniazdo:
a potem - właśnie budowane:
Nie chciałem go płoszyć, dlatego oddaliłem się, obserwując z odległego miejsca zmagania budowniczego:
Tercet egzotyczny na gliniankach, czyli para krzykliwców oraz Edzia: