Skromny karmnik Lamiki
Moderator: Lamika
Re: Skromny karmnik Lamiki
Lamiko
Całkiem wydajny ten Twój karmnik.Nie ma co narzekać
A poza tym nie masz wron,kawek i gołębi,które skutecznie odstraszają małe ptaszki i rozrywają siatki z kulami 
Balkon osłonięty, to prawie jak podgrzewany
też dlatego ptaszki mają dobrze u Ciebie Lamisiu 
Zaskoczyło mnie, że od kilku lat niczego nie napisałam o karmniku
Fakt, że i za bardzo nie było o czym, bo nic się nie zmieniło - wisi gdzie wisiał, przylatują bogatki i modraszki oraz ciągle ta sama para gołębi na niezbyt udane sprzątanie tego, co spadnie na dół. Wysprzątać z ziarenek wysprzątają, ale to co w zamian zostawią... ehhh, zmilczę....
Ale nastąpiła zmiana: wczoraj jedna a dziś już dwie sierpówki się pojawiły.

Wydaje mi się też, że dwukrotnie widziałam parkę czyżyków, ale pewna nie jestem, bo w obu przypadkach byłam bez okularów
Zaczynam się obawiać, że gdyby je włożyła, czyżyki zamieniłyby się sikorki
Ale może nie
Pewności nie ma.
Ale nastąpiła zmiana: wczoraj jedna a dziś już dwie sierpówki się pojawiły.

Wydaje mi się też, że dwukrotnie widziałam parkę czyżyków, ale pewna nie jestem, bo w obu przypadkach byłam bez okularów
Birds of a feather flock together.
Bo ona jest żywaemen5 pisze: sierpówka jak żywa![]()
Lamiko - nagana za zaniedbywanie czytelników wątku! Przeglądałem go w weekend nie przypuszczając, że pojawi się aktualizacja. 
Re:
Pewność jest taka, że to nie sikory ani wróble tym bardziej. Dziś znów były, a ja jak zwykle krótkowidz bez okularów, ale pewne jest, że szczuplejsze od sikorek, bez czapeczki, żółty brzuszek, mogłyby może być dzwońcami, gdyby nie cienki dziób, przynajmniej taki mi się wydawał. Przylatują, za mojej przytomności, tylko raz dziennie, przed 9:00 (może bywają z samego rana), płoszy je nawet obrót głowy w ich stronę. Czyham na nie nadalLamika pisze:Wydaje mi się też, że dwukrotnie widziałam parkę czyżyków, ale pewna nie jestem, bo w obu przypadkach byłam bez okularówZaczynam się obawiać, że gdyby je włożyła, czyżyki zamieniłyby się sikorki
Ale może nie
Pewności nie ma.
Lamiko sierpóweczka bardzo ładna