Obserwacje ptaków 2016
Re: Obserwacje ptaków 2016
Ale zaszalałeś z tymi siniakami! Jeszce takiego stada nie widziałem. Robi wrażenie!
Krakersie - gratki pięknych obserwacji. Każdy z nas ma Ci czego zazdrościć
. Np. ja bym chętnie zobaczył czubatkę.
No cóż,ja za to wam zazdroszczę 
Dodam,że to zdjęcie siniaków,jest wykadrowane,więc widać na nim tylko część stada
Dzisiaj z kumplami przechodziliśmy koło J.Swarzędzkiego.Wprawdzie żadnej optyki przy sobie nie miałem i na ptaki prawie w ogóle nie zwracałem uwagi,to i tak trudno było niezauważyć gęgawy,samca rożeńca czy czapli białej
Dodam,że to zdjęcie siniaków,jest wykadrowane,więc widać na nim tylko część stada
Dzisiaj z kumplami przechodziliśmy koło J.Swarzędzkiego.Wprawdzie żadnej optyki przy sobie nie miałem i na ptaki prawie w ogóle nie zwracałem uwagi,to i tak trudno było niezauważyć gęgawy,samca rożeńca czy czapli białej
Świetnie ująłeś... oko kosa! Wreszcie zobaczyłem w detalach, jak wygląda.
Gratulacje!
Gratulacje!
78
Zapomniałeś o mewie siodłatej,którą widać na pierwszym zdjęciu
Zapomniałeś o mewie siodłatej,którą widać na pierwszym zdjęciu
Podczas spaceru odnalazłem karolinkę i mandarynkę znad Odry - obecnie przeniosły się na Bystrzycę.
Oprócz tego z ciekawszych gatunków - pustułka, kruki. Nierozpoznany drapol musi poczekać do jutra - wrócę w to miejsce i zapoluję z aparatem.
Oprócz tego z ciekawszych gatunków - pustułka, kruki. Nierozpoznany drapol musi poczekać do jutra - wrócę w to miejsce i zapoluję z aparatem.