Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Apollo
następczyni Ci rośnie:)
To fakt, następczyni rośnie mi godna. Dziś poprawiała mamę, oznaczając dzwońce. 
Oprócz dzwonków stałymi bywalczyniami są bażancice (nie co dzień pojawiają się też panowie), mazurki (i to czasem po kilkadziesiąt), sierpówki (do 19 osobników).
Mam jednak również nowy, fantastyczny gatunek sikor:

Póki co, budowa domów nie przeszkadza ptakom. Trzeba nawet przyznać, że prace ziemne przyciągnęły bażanta, który z pryzmowanej ziemi wyjadał pewnie robalki.
Ptaki w ogóle nie reagują na hałas koparki czy ładowarki.
Oprócz dzwonków stałymi bywalczyniami są bażancice (nie co dzień pojawiają się też panowie), mazurki (i to czasem po kilkadziesiąt), sierpówki (do 19 osobników).
Mam jednak również nowy, fantastyczny gatunek sikor:
Póki co, budowa domów nie przeszkadza ptakom. Trzeba nawet przyznać, że prace ziemne przyciągnęły bażanta, który z pryzmowanej ziemi wyjadał pewnie robalki.
Ptaki w ogóle nie reagują na hałas koparki czy ładowarki.
Apollo,nie chwal się tak bardzo
Ja już dawno zamieściłam zdjęcie wróbla bujającego się na kulce 
- lubonianka
emen5 pisze:Apollo,nie chwal się tak bardzoJa już dawno zamieściłam zdjęcie wróbla bujającego się na kulce
Oj Emen, co tam bujający się na kulce wróbel, Apollo uchwycił mazurka pewnie trzymającego się kulki
Miłe jest to, że żadne ziarenka się nie zmarnują
Pamiętacie ziębę? Ma się dobrze i prawie codziennie odwiedza Tawernę:

Co prawda widać, że ma jakiś problem z nóżką (niezgrabnie podskakuje), ale nie wiem, czy to wrodzony defekt, czy też uraz po tamtym zdarzeniu.
Co prawda widać, że ma jakiś problem z nóżką (niezgrabnie podskakuje), ale nie wiem, czy to wrodzony defekt, czy też uraz po tamtym zdarzeniu.
Choć na dworze ciepło, to pojedyncze dzwońce nie rezygnują ze stołówki:

podobnie pojedyncze bogatki:

podobnie pojedyncze bogatki: