Obserwacje ptaków 2016
Re: Obserwacje ptaków 2016
Kilka ostatnich dni spędziłem w Gołuchowie
Na początku Zalew,gdzie spotkało mnie wielkie rozczarowanie,spuszczony i bielaczków,ogorzałek czy nawet mewy bladej nie było
,nie wspominając o krzyżówkach.Na pocieszenie w lasku czekał na mnie pełzacz leśny
W parku było nieco lepiej,szczególnie uszczęśliwił mnie zimorodek

były także czaple siwe,myszołowy,krogulec,siniaki,sierpówki,paszkoty,kwiczoły,wrony,kruki,gawrony,grubodzioby,czyże,dzięcioły duże,średnie,czarne.Kilka z nich było bardzo fotogeniczne np sosnówka

czy kos

Ogólnie więc i tak fajnie było
A dzisiaj w Poznaniu,niespodzianka,nad Ratajami,wieczorem 3 przelatujące żurawie
Teraz w końcu w domu,a jutro lub pojutrze(a może w oba dni
) na moje stare pola,lasy i Zalewy kowalskie 
Na początku Zalew,gdzie spotkało mnie wielkie rozczarowanie,spuszczony i bielaczków,ogorzałek czy nawet mewy bladej nie było
W parku było nieco lepiej,szczególnie uszczęśliwił mnie zimorodek

były także czaple siwe,myszołowy,krogulec,siniaki,sierpówki,paszkoty,kwiczoły,wrony,kruki,gawrony,grubodzioby,czyże,dzięcioły duże,średnie,czarne.Kilka z nich było bardzo fotogeniczne np sosnówka

czy kos

Ogólnie więc i tak fajnie było
A dzisiaj w Poznaniu,niespodzianka,nad Ratajami,wieczorem 3 przelatujące żurawie
Teraz w końcu w domu,a jutro lub pojutrze(a może w oba dni
- lubonianka
Oj Krakers, pomyliłeś zalewy
Nie może nad każdym być to samo. Twoje rozczarowanie jest nieuzasadnione.
Takie ujęcie zimorodka czy wypatrzenie sosnówki, to na dziś moje marzenia
Jutro może i pocieszę się lodówkami, ale kos zbierający "koraliki" mnie też zachwyca
Obserwujmy, pstrykajmy fotki i podziwiajmy te cudeńka z każdego zakątka kraju
Takie ujęcie zimorodka czy wypatrzenie sosnówki, to na dziś moje marzenia
Obserwujmy, pstrykajmy fotki i podziwiajmy te cudeńka z każdego zakątka kraju
Pięknie je wypatrzyłeś! Gratulacje!
Kilka fotek z Zimowego Ptakoliczenia 2016 na Polach Mokotowskich w Warszawie. Można było zobaczyć dużo mazurków, bogatek, modraszek, wron, gawronów, kawek, srok, kosów, kwiczołów, kilka sójek, szczygłów, jemiołuszek i czyży oraz grubodzioba, pełzacza ogrodowego, kowalika, dzięcioła średniego i białoszyjego

CDN

CDN