[2016] Wpadły mi w oko...
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
Apollo
Ptaki ilościowo dopisały,ale komentarze jakościowo pierwszy sort

8 I 2016 - Żnin
Zamysł był dobry, wykonanie - gorsze.
Najpierw chciałem odwiedzić Jezioro Lednickie, gdzie niedawno obserwowano duże stado gęgaw (10.000) oraz pelikana kędzierzawego. Niestety, zbyt późno skończyłem pracę, więc udało się podjechać jedynie do Żnina. Tamtejsze jezioro zamarznięte w całości, ptaki przelotne, więc fotorelacji nie ma.
Najpierw chciałem odwiedzić Jezioro Lednickie, gdzie niedawno obserwowano duże stado gęgaw (10.000) oraz pelikana kędzierzawego. Niestety, zbyt późno skończyłem pracę, więc udało się podjechać jedynie do Żnina. Tamtejsze jezioro zamarznięte w całości, ptaki przelotne, więc fotorelacji nie ma.
Ostatnio zmieniony sobota, 9 stycznia 2016, 22:55 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Apollo,trochę Cię pocieszę,że pelikan tego dnia nie był widziany 
9 I 2016 - Park Wschodni
Jola pisze:ApolloPtaki ilościowo dopisały,ale komentarze jakościowo pierwszy sort
![]()
Choć pisane - to trzeba przyznać - przez gorszy sort.
Dziś testowanie nowej lornetki w Parku Wschodnim we Wrocławiu.
Od razu parciem na szkło zdradziła się cyraneczka:
Jak widać - nie wszyscy chętnie dają się fotografować:
(na ilustracji - grubodup
Również i ten kolega wyleciał z trzcin i mnie po swojemu opindalał:
(strzyżyk)
Spokojem i opanowaniem - niczym u Apoloniusza Tajnera - cechowała się za to krakwa:
Poza tym czyże, ok. 60 wróbli, mnóstwo bogatek, niemało modraszek, no i mazurki.
Niestety - najbliższe jemiołuszki 200 km na północ.
Dzięki, Alicjo!
Ooo, a skąd masz te wieści?
W sumie to dobrze, że nie gnałem na złamanie karku na Lednicę...
Nie wiem, czy przeglądałeś kartotekę - w Kaloszu był świstun chilijski. Prawie jak flaming.
krakers pisze:Apollo,trochę Cię pocieszę,że pelikan tego dnia nie był widziany
Ooo, a skąd masz te wieści?
W sumie to dobrze, że nie gnałem na złamanie karku na Lednicę...
Nie wiem, czy przeglądałeś kartotekę - w Kaloszu był świstun chilijski. Prawie jak flaming.
łe tam ten ten świstun chilijski to najprawdopodobniej mieszaniec
Ale przy okazji,mógłbyś wykadrować te ptaki z glinianek? Chodzi mi o tego brązowego ptaka za śmieszkami i mewą siwą(podejrzany perkozek)i tego z drugiego zdjęcia,białego ptaka,pływającego między krzyżówkami(podejrzany bielaczek)
Ale przy okazji,mógłbyś wykadrować te ptaki z glinianek? Chodzi mi o tego brązowego ptaka za śmieszkami i mewą siwą(podejrzany perkozek)i tego z drugiego zdjęcia,białego ptaka,pływającego między krzyżówkami(podejrzany bielaczek)
Wedle życzenia 

Apollo,nie narzekaj
Masz dużo ptaszków do fotografowania,inwencja do komentarzy dopisuje i czego chcesz więcej