Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Apollo
Czy Twoje małe ptaszki przestraszyły się myszołowa
Bo moje boją się krogulca i mewy 
Emen - maluchy wystraszył krogulec, chociaż powolutku zaczęły wracać. Myszak wydaje się być zainteresowanym wyłącznie gryzoniami.
Zresztą, jeszcze ostatecznie nie wiadomo, czy to myszak, czy błotniak; postaram się w najbliższym czasie o lepsze fotki, które rozwikłałyby spór.
Zresztą, jeszcze ostatecznie nie wiadomo, czy to myszak, czy błotniak; postaram się w najbliższym czasie o lepsze fotki, które rozwikłałyby spór.
Rewir chyba nie sprostał oczekiwaniom myszaka, bo zaprzestał go wizytować.
Za to krogulec nie zwalnia tempa; do tawerny przylatuje już tylko jedna sierpówka.

Kule zwabiły za to modraszkę:

Generalnie ptaki nie obeszły się łagodnie z drzewkami

Korzystam z ostatnich tygodni możliwości oglądania saren z domu; deweloper rozpocznie niebawem likwidację łąki
Pchełka ugryzła

Stadko liczy już 4 sztuki!
Za to krogulec nie zwalnia tempa; do tawerny przylatuje już tylko jedna sierpówka.
Kule zwabiły za to modraszkę:
Generalnie ptaki nie obeszły się łagodnie z drzewkami
Korzystam z ostatnich tygodni możliwości oglądania saren z domu; deweloper rozpocznie niebawem likwidację łąki
Pchełka ugryzła
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 10:02 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
- lubonianka
apollo pisze:Pchełka ugryzła
Stadko pchełek?
Smutne, że łąki zabierają
Sarny mieszkają w zagajniku otoczonym hektarami pól, więc im inwestycja szczególnie nie zaszkodzi. Ale mi będzie szkoda widoków. 
Dziś znalazłem kolejne pióra gołębie na trawniku przy karmniku. Chyba Tawerna stała się niezamierzenie "pułapką ekologiczną".
Dziś znalazłem kolejne pióra gołębie na trawniku przy karmniku. Chyba Tawerna stała się niezamierzenie "pułapką ekologiczną".
apollo pisze:Chyba Tawerna stała się niezamierzenie "pułapką ekologiczną".
Jak tawerna to tawerna - dania mięsne też serwuje
Birds of a feather flock together.
Stan na wczoraj:
Odpukać - krogulca od paru dni nie ma, za to trzeci dzień karmnik w łaskach mazurków i bogatek. Tradycyjnie król Tawerny czuwa nad porządkiem, a dodatkowo do stołu zasiadły i modrasie.
Niestety, wczoraj szybę pocałowała zięba - i długo dochodziła do siebie. Jeszcze dziś nie jest w pełni sprawna (coś chyba z nogą nie tak) - nie wiem jednak, czy to efekt zderzenia, czy też wrodzona wada.

Biedactwo po kraksie:

Odpukać - krogulca od paru dni nie ma, za to trzeci dzień karmnik w łaskach mazurków i bogatek. Tradycyjnie król Tawerny czuwa nad porządkiem, a dodatkowo do stołu zasiadły i modrasie.
Niestety, wczoraj szybę pocałowała zięba - i długo dochodziła do siebie. Jeszcze dziś nie jest w pełni sprawna (coś chyba z nogą nie tak) - nie wiem jednak, czy to efekt zderzenia, czy też wrodzona wada.
Biedactwo po kraksie:
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 10:03 przez Apollo, łącznie zmieniany 2 razy.