Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Nie ma wróbli, ale za to wczoraj rano gawrony i kawki (rzadko widywane) urządziły air show:

Gonitwa trwała chyba z pół godziny, a może nawet dłużej - nie wiem, bo wyjechałem.
Gonitwa trwała chyba z pół godziny, a może nawet dłużej - nie wiem, bo wyjechałem.
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 09:54 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
- lubonianka
Może i te tańce gawronów ładne, ale jakoś wolałam widok wróbelków oblepiających każdy wolny milimetr siatki ogrodzenia. Nie ma co marudzić i trzeba podziwiać każde ptaki, bo się pogniewają i żadne nie przylecą
Plus jest taki, że Twoja Tawerna, Apollo gości przeróżnych głodomorów
małych, dużych, żółtych, czarnych... Bogactwo gatunkowe i szerokie menu
Obserwuj, pstrykaj- będę oglądać 
Alu - wron jak na lekarstwo, a w zasadzie skutecznie omijają Tawernę. Za to tej jesieni pojawiło się trochę kawek i gawronów; to chyba import z północy, bo do tej pory te gatunki trzymały się z daleka.
Rankiem stwierdziłem jednak, że na szybie OBJAWIŁ MI SIĘ PTAK:

Zgaduję, że na wróbla czy sikorę za duży, czyżby więc krogulec gonił gołębia?
W ślad za tym cudem wczoraj w Tawernie wreszcie pojawił się jakiś pionier:

Dziś znów marazm; opuściły mnie nawet sierpówki, aczkolwiek krogulec szperał od rana w poczekalni, tuż za płotem.
I jeszcze bardzo ważna adnotacja. Wiem, że szyby na zdjęciu z objawieniem wyglądają na brudne. To kolejny cud, bo myłem je nie dalej niż 4 tygodnie temu.

Rankiem stwierdziłem jednak, że na szybie OBJAWIŁ MI SIĘ PTAK:
Zgaduję, że na wróbla czy sikorę za duży, czyżby więc krogulec gonił gołębia?
W ślad za tym cudem wczoraj w Tawernie wreszcie pojawił się jakiś pionier:
Dziś znów marazm; opuściły mnie nawet sierpówki, aczkolwiek krogulec szperał od rana w poczekalni, tuż za płotem.
I jeszcze bardzo ważna adnotacja. Wiem, że szyby na zdjęciu z objawieniem wyglądają na brudne. To kolejny cud, bo myłem je nie dalej niż 4 tygodnie temu.
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 09:55 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
- lubonianka
Ojojoj krogulec nie zatarł śladów zbrodni??? Dziwi mnie najbardziej kolor śladu na szybie
Apollo, naklej na szybę wronę, aczkolwiek, czy to odstraszy krogulca? Musisz opatentować jakiegoś "stracha na krogulca"
Podesłałabym Ci zdjęcie mojej pani od WFu z podstawówki, może by pomogło? 
Wróbelek przysypia przy jedzeniu
nie musi się spieszyć ani rozglądać za konkurencją.
Wróbelek przysypia przy jedzeniu
Tak pięknie w oczy patrzyliśmy sobie jeszcze 16 XI:

17 XI było już 7 bogatek. Niestety, jedna - spłoszona prawdopodobnie przez jakiegoś drapola - nie przeżyła zderzenia z szybą i upadku z wysokości :-/.
17 XI było już 7 bogatek. Niestety, jedna - spłoszona prawdopodobnie przez jakiegoś drapola - nie przeżyła zderzenia z szybą i upadku z wysokości :-/.
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 09:55 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.