Czy musi być tytuł

Moderator: Lamika

Awatar użytkownika
emen5

Re: Czy musi być tytuł

Post autor: emen5 »

Od pewnego czasu otrzymuje po kilkanaście maili dziennie z propozycjami łatwego zdobycia dużych pieniędzy,albo informują mnie o kończącej się umowie z Microsoftem, Interią itp.Do informacji dołączony jest link,który trzeba otworzyć aby uregulować fakturę pod groźba zaprzestania usług :evil: "Nadawcami" są osoby prywatne krajowe i zagraniczne (tłumaczenie googlowe),ale również Poczta Polska i inne instytucje. Oczywiście nie otwieram tych linków i wszystko bez czytania wrzucam do kosza :evil: Ale mam już tego dość :evil: Nie wiecie co można zrobić,żeby tego nie otrzymywać :?: Mój program pocztowy nie ma spamu,tylko odznacza wiadomość jako niepożądaną. I gdzie można napisać,żeby zgłosić ściganie tych kreatur :evil:
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Lamika
Administrator

Post autor: Lamika »

Emen, to jakaś inwazja. Też od pewnego czasu dostaję takie propozycje, pracy, zarobku i jeszcze jakieś nawiedzone polityczne. Taką z rzekomej poczty polskiej tez dostałam, o przesyłce + link do rzekomej faktury, sprawdziłam na stronie Poczty Polskiej - ostrzegają przed phishingiem.
Nie wiem, co można zrobić, żeby to powstrzymać :x
Birds of a feather flock together.
Awatar użytkownika
78

Post autor: 78 »

Sposób jest bardzo prosty.Nie możesz pokonać - przyzwyczaj się.Ja bez żadnych emocji przeglądam tytuły maili i usuwam niechciane.
Awatar użytkownika
DługiMarek

Post autor: DługiMarek »

Ojej-zaznaczać jako SPAM -następny mail wyląduje w skrzynce Spam i po iluś tam dniach sam zostanie usunięty .
Awatar użytkownika
Ellen
Administrator

Post autor: Ellen »

Dostałam wiadomość od siostry Grega. Grześ zrobił kilka kroków przy balkoniku i parę sekund stał o własnych siłach. Lekarze są zadowoleni bo na początku prognozowali, że nie będzie już chodził :(
Awatar użytkownika
emen5

Ellen,to bardzo dobra wiadomość :)
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Jola

Post autor: Jola »

Ellen :D Bardzo dobra wiadomość wieczorwa porą.Prześlij czułości dla Grzesia rekonwalescenta :D
Lamiko :D Niestety z głupotą nie ma co walczyć,trzeba przeczekać z nadzieją na uspokojenie sytuacji :?
Obrazek
Fili

Post autor: Fili »

Ellen :) pozdrów Grega :)
Awatar użytkownika
emen5

Okazuje się,że przy aktualizacji FF zainstalował taką aplikację: related searches. Szukałam możliwości jej usunięcia,bo to - okazuje się,powszechny problem.Wszystko jest pięknie opisane dla XP,Visty,8.Ale dla 7 nie ma opisanego sposobu.A podane w pomocy FF i różnych artykułach niestety nie pasują :evil: Może macie jakiś sposób dla siódemki :?:
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
78

Post autor: 78 »

Też to miałem.Odszuka w Panelu sterowania>Odinstaluj program i usuń.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ponarzekaj - będzie lżej”