Karmnik Alicji
Moderator: Lamika
Re: Karmnik Alicji
Myślałam, ze ziarenka słonecznika sikorki jedzą w całości a one je sobie pomalutku skubią... 
Od rana sypie mokry drobniutki śnieg, wieje spory przenikliwy wiatr a u mnie przez cały dzień ruch jak na Marszałkowskiej
jeszcze teraz widzę, jak sikorki ganiają się po balkonie. Rano bogatka-zadziora przeganiała modraszki. Uciekały biedne na drugi karmniczek a ona za nimi ... to przeskakiwały z powrotem a ona do nich z dziobem. Tłumaczyłam jej, że ziarenek starczy dla wszystkich ale nie chciała mnie słuchać
Po odlocie awanturnicy, inne bogatki i modraszki ucztowały razem 
Alicjo
nawet wśród ptaków są "awanturnicy". Dobrze, że sobie poleciała ....
Alicjo
Proponuję abyś wywiesiła ogłoszenie,że chuliganom wstęp wzbroniony 
U mnie sikoreczki faktycznie odfruwaja z kazdym ziarenkiem i tak naprawde, to nie widzialm jak wyluskuja nasiona trzymajac je w łapkach. Rozkoszne i do tego ten zabawny karmnik- hustawka, do ktorego ptaszek musi wsadzic głowe aby wyskubac jedzonko
Parka bogatek urządziła się w mojej drugiej, niezamieszkałej budce dla jerzyków i przegoniła z balkonu resztę sikorek. Jak modrasia spokojnie sobie skubała ziarenko na patyczku od karmniczka, to bogatka wyskoczyła z budki prosto na jej kark i zaczęła dziobać małą po łebku. Obie w końcu spadły na podłogę. Na szczęście modrasi udało się uciec.
Jeżeli bogatki dalej będą agresywne i dalej będą tak rozrabiać, to chyba dostaną eksmisję
Bogatka na karuzeli
Jeżeli bogatki dalej będą agresywne i dalej będą tak rozrabiać, to chyba dostaną eksmisję
Bogatka na karuzeli
Alicjo
wspaniale urządziłaś karmniki dla małych "głodomorków"... fajna karuzela 
Alicjo
Na urządzanie budki za wcześnie.Będzie to robić na wiosnę
Ale mieszkanko już zajęte i nikomu go nie odda