Czy musi być tytuł
Moderator: Lamika
Re: Czy musi być tytuł
No to sobie ponarzekam.Napisałam na boxiku,ze miałam przeboje z samochodem.Drzwi mi przymarzły na uszczelkach
Zamki się otworzyły,bo mam odmrażacz,ale co z tego
W Wigilię był deszcz i wszystko zamarzło.Musiałam przynieść gorącej wody i polać uszczelki.Od strony pasażera pomogło,bo drzwi nie były otwierane.A moje drzwi ani drgnęły
Zapaliłam bez problemu i nastawiłam nadmuch na maksa.W rezultacie wszystkie szyby odmroziły się bez problemu i bez wysiłku usunęłam grubą warstwę śniegu. A drzwi ani drgnęły
Dopiero skierowałam nadmuch na dół a od zewnątrz po trochu odciągałam aż do skutku.Wszystko się dobrze skończyło.Samochód czysty,uszczelki wysmarowane,ale co się namęczyłam,to się namęczyłam

Emen
Najwazniejsze że wszystko sie dobrze skończyło
Moja sąsiadka tak nierozsądnie odrywała wycieraczki że guma się poszarpała i musiała kupić nowe 
Emen... ważne, że drzwi pozostały na swoim miejscu... bo jak jeszcze trochę to nie wiem, czy ze złości byś ich nie wyrwała z zawiasów 
Jutro to ja jestem ciekawa co będzie z drzwiami do mojego autka , trzy dni nieotwierane

Jutro to ja jestem ciekawa co będzie z drzwiami do mojego autka , trzy dni nieotwierane
Emen
zima pokazała swoje pazurki.....dobrze, że drzwi w końcu się otworzyły bez zepsucia uszczelek.
Kawusiu
Polecam Ci mój patent: polewanie uszczelek gorącą wodą a później smarowanie kremem lub wazeliną 
Na spacerze tak się zdenerwowałam,że aż mnie serce rozbolało
Nagle usłyszałam jakieś straszne wycie z podwórka domu przy Grójeckiej.Podwórko jest odgrodzone siatką i częściowo blachą,więc nic nie widać.Już miałam biec na ulicę,zobaczyć co się stało. Byłam pewna,ze ktoś krzywdzi psa,albo psiak wpadł pod samochód i wyje z bólu. Ale najpierw zawołałam przez siatkę: "co wy robicie temu psu". Na to z bramy wybiegły dzieciaki 3-4-letnie,a z bramy męski,roześmiany głos powiedział,że tu nie ma żadnego psa,tylko dzieci
Powiedziałam kilka niezbyt miłych słów - mówiąc wprost,wydarłam się na kretyna
W głowie się nie mieści,jak można coś podobnego zrobić
Głupota ludzka faktycznie nie ma granic 
Bemowo - kłębowisko żmij ;)
Dalej trwa konflikt na froncie Ratusz Stołeczny - Ratusz Bemowo. Przez fakt, że RS nie uznaje władz RB cierpią, oczywiście, mieszkańcy
Od kilku lat uczestniczyłam w zajęciach pro-zdrowotnych, czyli gimnastyce, organizowanych przez Dzielnicę. W tym roku obie strony wzięły się za łby, a polem konfliktu stało się, kto ma prowadzić zapisy na te zajęcia (w ubiegłych latach już dawno o tej porze trwały). Na początku tygodnia Stołeczny Ratusz zawiadomił za pomocą plakatów, że dziś mają się rozpocząć telefoniczne zapisy, od godz. 10:00.
Siadłam więc z telefonem i oczywiście dodzwonić się nie mogę, bo zajęte. Po ok. pół godzinie stukania: JEST ! Nagranie, że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
a no nic, zajęte.
Potem znowu zajęte, potem informacja, że nie ma takiego numeru.
Zrezygnowana wyszłam pozałatwiać co miałam pozałatwiać. Po powrocie dzwonię - i CUD
Trafiam na nagranie: że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
Jest zmiana w porównaniu z ranem: szemrząca muzyczka. Gra sobie, gra, GRA, GRRRA, GRRRRAA
i tak przez 24 minuty, bom się uparła. Nic mój upór nie dał, bo żeby nie pogryźć słuchawki - rozłączyłam się. Dzwonię 2 raz. I znowu nagranie, że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
A no komunikat, że to połączenie nie jest dostępne
Zaglądam ja na stronę Bemowa, a tam informacja, że HGW blokuje zapisy internetowe na zajęcia, a takie nie wiadomo kiedy wprowadził Ratusz Bemowa. Jest link do pedeefu z tymi zapisami - co z tego, jak zapisy nie aktywne. Pod spodem napisane, żeby sobie wydrukować i przyjść do Ratusza. Tyle, że z informacji plakatowej wynika, że to Ratusz Stołeczny nie Bemowski organizuje te zajęcia, czyli zapisy w Ratuszu mogą być nieważne, a pełne dane, jakie są wymagane mogą zostać użyte w celu udowodnienia poparcia dla niechcianych przez RS władz.
Niech ich wszystkich

Siadłam więc z telefonem i oczywiście dodzwonić się nie mogę, bo zajęte. Po ok. pół godzinie stukania: JEST ! Nagranie, że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
Zrezygnowana wyszłam pozałatwiać co miałam pozałatwiać. Po powrocie dzwonię - i CUD
Zaglądam ja na stronę Bemowa, a tam informacja, że HGW blokuje zapisy internetowe na zajęcia, a takie nie wiadomo kiedy wprowadził Ratusz Bemowa. Jest link do pedeefu z tymi zapisami - co z tego, jak zapisy nie aktywne. Pod spodem napisane, żeby sobie wydrukować i przyjść do Ratusza. Tyle, że z informacji plakatowej wynika, że to Ratusz Stołeczny nie Bemowski organizuje te zajęcia, czyli zapisy w Ratuszu mogą być nieważne, a pełne dane, jakie są wymagane mogą zostać użyte w celu udowodnienia poparcia dla niechcianych przez RS władz.
Niech ich wszystkich
Birds of a feather flock together.
Lamikoo
A najbardziej przykro że wśród urzędniczych przepychanek tak naprawde zginął człowiek ze swoimi problemami 
Tragifarsa bemowska trwa
Dziś znikł harmonogram zajęć ze stron ratusza, a informacje wróciły do punktu wyjścia, czyli że zapisy nastąpią niebawem
Już mi się nawet narzekać nie chce
Za to ponarzekam na Kubunia. Mały drań chyba mnie w końcu zaakceptował, a wyraża się to tym, że zajął puf, przeznaczony do trzymania na nim chorej nogi. Wolałby na kolana, ale na kolanach często mam laptop, więc chociaż pufek zajmuje, a ja staram się chociaż na brzeżku oprzeć nogę, że strachem, że się kotkowi to nie spodoba i mnie drapnie
Za to ponarzekam na Kubunia. Mały drań chyba mnie w końcu zaakceptował, a wyraża się to tym, że zajął puf, przeznaczony do trzymania na nim chorej nogi. Wolałby na kolana, ale na kolanach często mam laptop, więc chociaż pufek zajmuje, a ja staram się chociaż na brzeżku oprzeć nogę, że strachem, że się kotkowi to nie spodoba i mnie drapnie
Birds of a feather flock together.