Karmniki Emen
Moderator: Lamika
Re: Karmniki Emen
Emen
U mnie dużo sikorek i dzwońców,mazurki i wróble na wyścigi wszystko wyjadają.Ale ponieważ śpiewają już wiosennie i uganiają się za sobą myslę że Lamika ma racje i wzmacniają sie przed ciężkim czasem miłosno-gniazdkowym

Może jeszcze czują tą zimę? może jeszcze przyjdzie? a może po prostu ptaki chcą wszystko co naszykowane wyjeść, żeby Ci Emen podziękować za dbanie o nie 
Otworzyłam sezon karmnikowy 2014/2015
Na razie czynny jest tylko duży karmnik z zimowa karmą dla dzikich ptaków.Od razu odkryły jedzonko wróble,które w tym roku miały 3 lęgi (
) i jest ich wyjątkowo dużo.Dzisiaj dołączyły sikorki. Młoda sroka stwierdziła,że też może spróbować
Właśnie usiłowała przysiąść na skraju podłogi karmnika,ale się nie udało
Patrzy więc tęsknie i obmyśla plan akcji

Wymyśliła
Dobrze wymierzyła start i udało jej się usiąść na brzegu karmnika i jeść jak wróbelek

Przepraszam za jakość,ale zdjęcia wykonałam z dużej odległości,żeby nie spłoszyć ptaków,które jeszcze nie są na tyle zajęte jedzeniem aby nie patrzyć na intruza robiącego zdjęcia
Właśnie usiłowała przysiąść na skraju podłogi karmnika,ale się nie udało

Wymyśliła

Przepraszam za jakość,ale zdjęcia wykonałam z dużej odległości,żeby nie spłoszyć ptaków,które jeszcze nie są na tyle zajęte jedzeniem aby nie patrzyć na intruza robiącego zdjęcia
Emen, bardzo się cieszę , że "Twoje" wróbelki potroiły się, oby tak co rok się zdarzało