Jerzyki Alicji 2014 r.
Kawusiu
one się nie biją, bo za słabe mają dzioby, chodzi tylko o spryt przy egzekwowaniu jedzenia a może i o coś jeszcze. Być może, że starszy to przebojowa samica a młodszy, to nieco ofermowaty samczyk
domysły takie może potwierdzić fakt, że większy rozrabia non stop a mniejszy jak zje, to wciska się pod rodzica lub pod większego i idzie spać.
Re: Jerzyki Alicji 2014 r.
Alicjo
Dziękuję za nowe informacje o jerzykowej rodzince
Żal mi trochę tego mniejszego. Mam nadzieję, że wkrótce dogoni starszego, a może nawet przegoni
Musi być jakaś sprawiedliwość, nieprawdaż

Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Starszy nabrał już jerzykowego wyglądu od strony dzioba, natomiast młodszy troszkę podrósł. Pisklaczek stara się jak może

Ma już ciemne piórka ale i sporo jeszcze gołego ciałka prześwituje przez nie

Dzielnie ćwiczy skrzydełka. W szybkości machania, dorównuje starszemu

Ok. godz. 21:30 rodzinka układa się do snu a wtedy młodszy wciska się pod spód. Może czuje się bezpieczniej
A może starszy już się nie mieści

Ma już ciemne piórka ale i sporo jeszcze gołego ciałka prześwituje przez nie

Dzielnie ćwiczy skrzydełka. W szybkości machania, dorównuje starszemu

Ok. godz. 21:30 rodzinka układa się do snu a wtedy młodszy wciska się pod spód. Może czuje się bezpieczniej

Re: Jerzyki Alicji 2014 r.
Alicjo... fajnie tak popatrzeć na takie maluchy "na żywo". Pewnie jakbyś mogła to podglądałabyś non stop 
Maluchy grzecznie czekają na dostawę jedzonka

Jedzonko już leci

Obserwowałam, jak rodzic nakarmił starszego i zaczął czyścić gniazdko. Młodszy w tym czasie, najpierw tłukł dziobem skrzydło rodzica a jak rodzic przesunął się nieco w bok, to cała seria dziobów spadła starszemu na głowę
Trzeba szybko lecieć po następną porcję

Kilka minut później, na jedzonko załapał się młodszy
CDN

Jedzonko już leci

Obserwowałam, jak rodzic nakarmił starszego i zaczął czyścić gniazdko. Młodszy w tym czasie, najpierw tłukł dziobem skrzydło rodzica a jak rodzic przesunął się nieco w bok, to cała seria dziobów spadła starszemu na głowę
Trzeba szybko lecieć po następną porcję

Kilka minut później, na jedzonko załapał się młodszy
CDN