Sokoły wędrowne - KGHM Głogów - 2014
Moderator: Lamika
Re: Sokoły wędrowne - KGHM Głogów - 2014
Mirtusz
Obejrzałam kilka razy uważnie-nie widziałam na ogonie jasnej falbanki więc nie mam przekonania czy to młodziak 
Wykluczam obecność obcego, bo obaj rodzice byli w pobliżu i ich zachowanie byłoby inne w przypadku czegoś takiego, co przypomina atak.
Wyciąłem klatkę z filmu z białą falbanką. Ale czyją
Nie wiem
Nie mogę filmu bardziej podzielić, ale to też wina programu nagrywającego. No, trudno.
Wyciąłem klatkę z filmu z białą falbanką. Ale czyją
Nie mogę filmu bardziej podzielić, ale to też wina programu nagrywającego. No, trudno.
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
cd
Nagle sokół z lampy podleciał na podest i oba sokoły starły się ze sobą
Edit: to nie był chyba sokół z lampy, bo tego widać, jak nadal siedzi na lampie - na tym zdjęciu niżej, gdzie jest dorosły sokół po wyjściu z gniazda na podest. To musiał być drugi z rodziców.

.... następnie wpadły do gniazda...
Jeśli dobrze widzę, to dorosły sokół jest w głębi, a młody leży z rozciągniętym na ziemi skrzydłem u wejścia
Dorosły podchodzi do leżącego, ale ten przywiera do ziemi i wydaje mi się, że go odstrasza...

Dorosły obchodzi młodego w pewnej odległości...

... wychodzi na podest i odlatuje...

młody leży z rozpostartym skrzydłem i nie rusza się ....

Gdy to się przedłuża, zaczynam się zastanawiać, czy coś mu się nie stało, czy ma całe skrzydła
Staram się przypomnieć sobie, czy mam gdzieś zapisany jakiś telefon, gdzie można by dzwonić po pomoc....
cdn
Nagle sokół z lampy podleciał na podest i oba sokoły starły się ze sobą
Edit: to nie był chyba sokół z lampy, bo tego widać, jak nadal siedzi na lampie - na tym zdjęciu niżej, gdzie jest dorosły sokół po wyjściu z gniazda na podest. To musiał być drugi z rodziców.

.... następnie wpadły do gniazda...
Jeśli dobrze widzę, to dorosły sokół jest w głębi, a młody leży z rozciągniętym na ziemi skrzydłem u wejścia
Dorosły podchodzi do leżącego, ale ten przywiera do ziemi i wydaje mi się, że go odstrasza...

Dorosły obchodzi młodego w pewnej odległości...

... wychodzi na podest i odlatuje...

młody leży z rozpostartym skrzydłem i nie rusza się ....

Gdy to się przedłuża, zaczynam się zastanawiać, czy coś mu się nie stało, czy ma całe skrzydła
cdn
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, 18:03 przez garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Garrulusko
Tak się zachowują młode sokoły po odebraniu posiłku
Czy to rodzic czy rodzeństwo zdobycz musi być obroniona

Jolu 
Ale mnie wystraszyła tym leżeniem bez ruchu

Ale mnie wystraszyła tym leżeniem bez ruchu