Gniazdo albatrosa ciemnolicego na Hawajach
Moderator: Lamika
Re: Gniazdo albatrosa ciemnolicego na Hawajach
Ależ mina
Wyraźne przerażenie na widok kury 
Kaloakulua spaceruje i pilnuje domku, bo "wróg" jest na jej terenie

Czujność została zdwojona

To jest Mango, młodszy od Kaloakului pisklak ze wzgórza. Przypuszczają, że jest to samiec, bo już dwa razy zaatakował naszą samiczkę.

Nie wiem, czy dobrze odczytałam, ale na stronie jest wyjaśnienie, że ojciec Kaloakului od dwóch tygodni lata nad oceanem i że czasem odwiedza on Mango, dając mu do zrozumienia (szarpiąc i dziobiąc?), że nie będzie go karmił. Podobnie postąpili rodzice Mango wobec Kaloakului.

Czujność została zdwojona

To jest Mango, młodszy od Kaloakului pisklak ze wzgórza. Przypuszczają, że jest to samiec, bo już dwa razy zaatakował naszą samiczkę.

Nie wiem, czy dobrze odczytałam, ale na stronie jest wyjaśnienie, że ojciec Kaloakului od dwóch tygodni lata nad oceanem i że czasem odwiedza on Mango, dając mu do zrozumienia (szarpiąc i dziobiąc?), że nie będzie go karmił. Podobnie postąpili rodzice Mango wobec Kaloakului.
Alicjo, co do ostatniej informacji - dobrze zrozumiałaś, z takim jeszcze wyjaśnieniem, że ojciec Kalo...cos tam (chyba nie zapamiętam tego imienia)
powrócił po 18 dniach, nakarmił córkę, a obcemu pisklęciu zakomunikował (takie są domysły), że jego rodziców jeszcze z jedzeniem nie ma. To samo zrobił rodzic tamtego pisklęcia w stosunku do Kalo...
Birds of a feather flock together.
Re: Gniazdo albatrosa ciemnolicego na Hawajach
Nic dziwnego,że albatrosy są zagrożone
Nie dość,że jedno pisklę,to dorośli nie dbają o rozwój całej populacji,tylko egoistycznie wyłącznie o swoje dziecko 
Nudzę się

Mówiąc szczerze, to nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Albatrosy ciemnolice karmią swoje pisklęta przez pół roku od wyklucia i to pokarmem specyficznym, poszukiwanym czasem przez wiele dni. Dużo pokarmu w żołądku nie przeniosą, więc jak nakarmią nim obce pisklę, to z głodu zginie ich własneemen5 pisze:Nie dość,że jedno pisklę,to dorośli nie dbają o rozwój całej populacji,tylko egoistycznie wyłącznie o swoje dziecko