Czy musi być tytuł
Moderator: Lamika
Re: Czy musi być tytuł
Do tej pory już się uporałaś Emen z tabelkami, ale współczuję Ci straconej pracy.
Wczoraj rano wybrałam się do sklepu . Nic w tym nadzwyczajnego ale ...... Idąc zobaczyłam go leżącego w trawie, skulonego z przerażenia.

Nie mogłam przejść obojętnie , kupiłam kawałek wędliny i w drodze powrotnej zgarnęłam tę bidę. Zamknęłam w kojcu, nakarmiłam, napoiłam i zaczęłam wydzwaniać po różnych instytucjach szukając kogoś kto przejmie ode mnie tego staruszka. Wieczorem przekazałam go do schroniska Budy Grzybki . I czuję się podle .... Pies jest staruszkiem, w okolicy ogona jest umiejscowiony duży guz. Wiem,że w schronisku szanse tego psiaka są prawie żadne .
Jestem wściekła na właścicieli,którzy pozbyli się staruszka jak zużytego mebla. Jestem wściekła na własną bezsilność ..... Nawet na fakt,że akurat przyszło mi do głowy,że muszę iść do sklepu.
Gdyby to był jakiś zwariowany pies, może nie miałabym moralnego kaca, ale nie ... Psina przesympatyczna, bardzo proludzka .
Teraz próbuję znaleźć mu dom , nie wiem czy to jest realne ....

Nie mogłam przejść obojętnie , kupiłam kawałek wędliny i w drodze powrotnej zgarnęłam tę bidę. Zamknęłam w kojcu, nakarmiłam, napoiłam i zaczęłam wydzwaniać po różnych instytucjach szukając kogoś kto przejmie ode mnie tego staruszka. Wieczorem przekazałam go do schroniska Budy Grzybki . I czuję się podle .... Pies jest staruszkiem, w okolicy ogona jest umiejscowiony duży guz. Wiem,że w schronisku szanse tego psiaka są prawie żadne .
Ellen
Tak właśnie mają ludzie,którzy nie potrafią przejść obojętnie obok nieszczęścia. I takim ludziom nieszczęścia wychodzą pod nogi bo niby gdzie mają szukać kawalątka szczęścia? Mam nadzieje że uda sie znaleźć spokojny kącik na czas pewnie już niewielki. Kasiu pomogłaś ile mogłaś i chwała Ci za to,że nie leży gdzieś na ulicy
Pisząc to patrze na Facetową siwą mordę i wiem że on wie ile miał szczęścia 
Ellen,o mało się nie rozpłakałam czytając Twoja relację
Pewnie jacyś podlece go wyrzucili 
Wiecie, ja nie potrafię zrozumieć jak można wyrzucić zwierzaka bo stary, chory czy młody , ale psotny. W końcu to żywa istota, która czuje ....
Bierzesz człowieku zwierzaka to na dobre i na złe, z pełną odpowiedzialnością.
Jestem za obowiązkowym znakowaniem zwierząt i obowiązkowej rejestracji
Poza tym posiadanie zwierzęcia powinno być przywilejem .... Takie jest moje zdanie.
Bierzesz człowieku zwierzaka to na dobre i na złe, z pełną odpowiedzialnością.
Jestem za obowiązkowym znakowaniem zwierząt i obowiązkowej rejestracji