Placki ziemniaczane
Moderator: Lamika
Placki ziemniaczane
Potrzebujemy 1 1/2 kg ziemniaków, cebulę, jajko, 2-3 łyżki mąki, sól. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach ( uważać na paluchy
) Dodajemy startą cebulę, jajko, mąkę, trochę soli. Mieszamy, smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, na rumiany kolor. Posypujemy cukrem
Smacznego 

Re: Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane traktować cukrem
Dla nie to niedopuszczalne

Chwast to roślina której zalety nie zostały jeszcze odkryte
Placki ziemniaczane dobrze jest usmażyć bez dodatków . Potem można dołożyć, nałożyć, co kto lubi. Ja czasami potraktuję je trochę gałką muszkatołową, nałożę jakiejś wędliny, pomidora, posypię startym serem i odgrzewam w mikrofali. Na deser , jak jeszcze jakiś zostanie to dodam dżemu czy powideł i też są pyszne 
- DługiMarek
Ja jeszcze dosypuję pieprzu .....
Z czym jeść placki
-oczywiście że TYLKO posypane solą (zeby zgrzytało
)
Z cukrem
-profanacja placków....

Z czym jeść placki
Z cukrem
Placki ziemniaczane lubię i jadam w kilku różnych wersjach:
z cukrem lub z solą, z keczupem, ze śmietaną, czasem też jako dodatek do duszonej wołowiny z warzywami albo z dodatkiem różnych surówek (np. z marchewki lub z białej kapusty).
Dla mnie największą nowością są te ze śmietaną. Dopiero w tym roku odkryłam, że można i tak je jadać.
z cukrem lub z solą, z keczupem, ze śmietaną, czasem też jako dodatek do duszonej wołowiny z warzywami albo z dodatkiem różnych surówek (np. z marchewki lub z białej kapusty).
Dla mnie największą nowością są te ze śmietaną. Dopiero w tym roku odkryłam, że można i tak je jadać.
No i proszę, ile obiadów można wyczaić z tak "prostego" placuszka