Bocian biały - Raszków
Moderator: Lamika
Re: Bocian biały - Raszków
Dorosły nie troszczy się o tego co nie lata. Bociany nie tolerują słabych 
Przejrzałam dziś cofajkę - młode bociany przyleciały z odwiedzinami około 9 rano i wkrótce odleciały, i właściwie cały dzień bocianek był sam. Próbował podskakiwać, także wieczorem, ale nisko. Jak miał mieć siłę ćwiczyć, skoro cały dzień nie jadł
Nie zauważyłam, by w ciągu dnia przyleciał jakiś inny bocian.
Filmik, który wstawiła Alicja jest z wczoraj.
Wieczorem, już po godz. 20 przyleciał z krótką wizytą jakiś bocian bez obrączek - młody prosił o pokarm, ale nic nie dostał

Pozostałe młode nie pojawiły się w gnieździe. Bocianek nocuje sam
Filmik, który wstawiła Alicja jest z wczoraj.
Wieczorem, już po godz. 20 przyleciał z krótką wizytą jakiś bocian bez obrączek - młody prosił o pokarm, ale nic nie dostał

Pozostałe młode nie pojawiły się w gnieździe. Bocianek nocuje sam
Emen, na czacie: https://www.youtube.com/watch?v=2QVucyDZa6Y wyczytałam, że jest ciągle obserwowany i są ludzie , którzy mogą szybko zorganizować pomoc, ale czekają, żeby mu nie zaszkodzić, żeby przy ucieczce nie uszkodził sobie nogi.
Gniazdo jest na trudnym terenie - dookoła jakieś zabudowania i inne przeszkody. Najlepiej, gdyby sam zmuszony głodem spokojnie opuścił gniazdo, wtedy podjęto by próbę odłowu.
Gniazdo jest na trudnym terenie - dookoła jakieś zabudowania i inne przeszkody. Najlepiej, gdyby sam zmuszony głodem spokojnie opuścił gniazdo, wtedy podjęto by próbę odłowu.
Bocianek cały dzień siedział na gnieździe samotnie. Kilka razy ćwiczył skrzydła.
Pod wieczór przyleciał rodzic, ale pokarmu nie przyniósł.
Bocianek, który już dwa dni nic nie jadł, bezskutecznie prosi o pokarm

Dorosły bocian po chwili wzlatuje w kierunku kamery ....

.... i siada na chwilę na kamerze - widać cień kamery i na czubku cień bociana.

Bocianek zostaje sam na kolejna noc

Pod wieczór przyleciał rodzic, ale pokarmu nie przyniósł.
Bocianek, który już dwa dni nic nie jadł, bezskutecznie prosi o pokarm

Dorosły bocian po chwili wzlatuje w kierunku kamery ....

.... i siada na chwilę na kamerze - widać cień kamery i na czubku cień bociana.

Bocianek zostaje sam na kolejna noc