Proszę się częstować
Pączki serowe
Moderator: Lamika
Re: Pączki serowe
Wyszlo 19 małych pączkow i 15 duzych.
Troche wiecej niz powinno ale to dlatego, ze tutejszy twaróg jest rzadki, nawet po kilku dniach odsączania.Musiałam dodać troche wiecej mąki bo ciasto zbyt się kleiło.
To moje pierwsze pączki w zyciu
Dziekuję za inspiracje
Przyznam się, ze sa bez nadzienia bo nie bardzo wiedzialam ja to zrobić.Bedę próbowac kolejnym razem.
Naprawdę są bardzo dobre w smaku
Troche wiecej niz powinno ale to dlatego, ze tutejszy twaróg jest rzadki, nawet po kilku dniach odsączania.Musiałam dodać troche wiecej mąki bo ciasto zbyt się kleiło.
To moje pierwsze pączki w zyciu
Dziekuję za inspiracje
Przyznam się, ze sa bez nadzienia bo nie bardzo wiedzialam ja to zrobić.Bedę próbowac kolejnym razem.
Naprawdę są bardzo dobre w smaku
Jolu
co tam jednego.Połasuj jeszcze
Ja zjadlam 4
bo ostatnio jadlam pączki 16 lat temu a takie jeszcze ciepłe to w moim dziecinstwie gdy robiła je babcia.
Ja zjadlam 4
Ja też biorę dwa,bo po jednego to szkoda sięgać
Ludi
Gratuluję,pięknie się udały
Z nadzieniem to się robi tak: Trzeba kulkę pączkowego ciasta rozpłaszczyć na dłoni na placuszek.na brać pół łyżeczki nadzienia ( gęsty dżem,powidła,konfitura),nałożyć na środek placuszka.Zebrać brzegi placuszka tak,żeby nadzienie zostało w środku i w dłoniach znowu uformować kulkę.I już 
Ludi
Emen5
Nie chciałam juz wam znowu zawracac glowy z tym nadzieniem
Tym bardziej dziekuje za "podpowiedz"
Nastepnym razem zrobie prawdziwe pączki z cackiem w srodku
Póki co uszczesliwilam rodzine i sasiadow idodałam im po sloiku moich konfitur malinowych
Nie chciałam juz wam znowu zawracac glowy z tym nadzieniem
Tym bardziej dziekuje za "podpowiedz"
Póki co uszczesliwilam rodzine i sasiadow idodałam im po sloiku moich konfitur malinowych