[2018] Wpadły mi w oko...
Re: [2018] Wpadły mi w oko...
Aż nie wiem co napisać , po prostu WOW , obcowanie z tak bliska z krukami i drapolami to musiało być niesamowite przeżycie , które zresztą idealnie opisałeś . Poza tym paradoksalnie osobiście najbardziej mi się podobają zdjęcia bielików z oddali , które trzymają klimacik . Ale oczywiście zbliżenia i ten biały myszak również miazga ! . I ja ( i pewnie nie tylko ja
) będziemy niecierpliwie czekać na zimową część . Bardziej tylko niż o ptaki boję się o śnieg
.
Fotoreportaż znakomity
Pierwszy raz widzę białego myszołowa 
Apollo
Warto nockę skrócić,żeby takie cuda obejrzeć
Dech w piersi zapierają Twoje zdjęcia-nie marudź,wcale bieliki nie były daleko.
I do tego biały myszołów-cacuszka 
No właśnie ten biały myszołów zdecydowanie wyróżnia się w tłumie 
Piękny ptak, dawno takiego nie widziałem.
A co do reszty to bardzo podobają mi się zdjęcia srok.
Piękny ptak, dawno takiego nie widziałem.
A co do reszty to bardzo podobają mi się zdjęcia srok.
- lubonianka
No to i ja dołączę się do ochów i achów
Ciężko dopisać coś oryginalnego, więc dodam, że ciekawie opisałeś, Apollo, naturalne zachowania ptaków. Jedno czatowanie z doświadczoną ekipą jest lepsze niż kilka książek. Praktyczna wiedza, cenne uwagi i własne spostrzeżenia na pewno zaowocują kolejnymi ciekawymi zbliżeniami z przyrodą. Co do fotek... podziwiam delikatność bielika, z jaką rozczesuje piórko ;p Taki mocny dziób, a nie dość, że nie wyrwał, to wyczesał i niemalże wypieścił piórko
Super ujęcia! ale to już inni dostrzegli.
23 IX 2018 - Łąka Popowicka
Nadrabiania zaległości c.d.
Na Łące Popowickiej, dawnym starorzeczu Odry, każdy znajdzie coś dla siebie - jest plac zabaw, jest i siłownia na świeżym powietrzu, a mnie najbardziej cieszą tam kwiatki i owady na kwiatkach:

Na Łące Popowickiej, dawnym starorzeczu Odry, każdy znajdzie coś dla siebie - jest plac zabaw, jest i siłownia na świeżym powietrzu, a mnie najbardziej cieszą tam kwiatki i owady na kwiatkach: