Najciekawsza była wizyta na stawach w Dębowcu - tutaj to co drugi ptak to ślepowron Młodzież A tu ślepowron w nietypowej pozycji Nie tylko jemu coś się pomyliło , tej młodej rybitwie rzecznie również, chciała udawać mewę
Reszta rybitw rzecznych i białowąsych na swoim miejscu W stado śmieszek wmieszała się mewa mała A swoje pociechy pokazała czernica A co mnie jeszcze bardziej ucieszyło i hełmiatka !
3 samce hełmiatki ponadto czekały na kolejnym stawie Bocian biały Kulczyk Niestety nie wszyscy byli tak chętni do zdjęć , w tym przypadku bączek Oprócz tego były jeszcze m.in perkozki, gęgawy, błotniaki, bociany czarne, bieliki , bardzo przyjemne miejsce, no ale niestety legalnie można oglądać tylko stawy przy drodze W następnym wpisie , czas na moją relację w Karkonoszy !
No to ładnie zacząłeś wakacje i skończyłeś pierwszą połowę Nie wiem, o czym napisać, czy o czajce w locie, czy pozującej drobnicy, czy jednak o ślepowronach W świecie owadów w moim słowniku występują zwykle- ważki, ćmy, a Ty jakieś piszesz, nie wiem skąd- pewnie masz w głowie jakiegoś Collinsa od owadów Super! Przypomniałeś mi, że ja nie wrzuciłam swojej relacji ze ślepowronami w roli głównej Wracając do Twoich atrakcji: takie pamiątki z wakacji to ja rozumiem! Proszę o więcej
Apollo,Dębowiec koło Ochab , Śląskie To nadszedł czas na moją relację z Karkonoszy, 25-27 czerwca , najpierw jeszcze kilka ujęć z Gołuchowa , byłem tam tylko 1 dzień,więc czasu starczyło na jeden spacer Muchołówka szara Gąsiorek z bliska Sarenka z pociechami I król motyli-paź królowej