Pisać po raz tysięczny, że mieszkasz w arcyciekawej okolicy to byłoby nudne. Sieweczka strzeliła sobie Perłę, to i na zdjęciach odważniej pozowała. Tak licznego stada bernikli jeszcze nigdy nie widziałem (no, może w tv). Wspaniałe!
przez lubonianka » niedziela, 22 kwietnia 2018, 08:15
Ptaki w locie -pokazowe Rożeniec się wyróżnia w tym towarzystwie- dostojny w każdym calu. Najfajniejsze zdjęcie to zausznika z rozłożonym kuferkiem Rozsławiłeś Pruszewiec, to teraz nowe gwiazdy tam przylatują- masz pełno roboty Krakers Nie współczuję tylko zazdroszczę.
To jedziemy dalej z tematem Wiosny - 14 kwietnia ,krótki spacerek po okolicy. Zawsze mile widziany u mnie bocian biały Skowronki Pliszka siwa I portret wróbelka
Kolejni w kolejce ,nigdy mi się nie znudzą Dzwoniec Makolągwa Bogatka sprawdza nowe rabaty z kwiatami , wygląda na zadowoloną Ale jak już przyleci ktoś nowy,tutaj piegża,to już ładnie pokazać się nie raczy
Czas na mały odpoczynek od ptaków , przecież na wiosnę nie tylko one budzą się do życia Moja drewutnia przeżywa prawdziwy najazd kózek Pyrrhidium sanguineum Rhagium inquisitor Meloe violaceus Kopulujące nartniki I bezimienna pszczoła
15 kwietnia po raz kolejny Pruszewiec,na początek być może ten sam samiec błotniaka Pokląskwa Gągoł-2 raz w tym miejscu No i już grubszy debiut - samiczka podgorzałki ! a nawet tutaj czernicy nie miałem
Przez podgorzałkę znów zrobiło się o rozlewisku trochę głośniej - 19 kwietnia byłem tam podobnie Podgorzałka nadal prezentowała swój kuper Do samca gągoła dołączyła wybranka Cyranka i łopatonosy
Szpaki obserwują moje poczynania Pojawiły się i pliszki siwe, niestety żadnej nie pomalowano głowy na czarno Chyba jeszcze nie wspominałem o tym,że wszystkie te obserwacje odbywają się przy akompaniamencie setek żab A na koniec na mój cały obgryziony z powodu braku siewek na tym rozlewisku kciuk,usiadł ryjkowiec