Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)

Moderatorzy: 78, Lamika

Re: Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)

Postprzez krakers » wtorek, 13 września 2016, 18:55

Stepowiec nie taki stepowy :)
Fajnie sobie posiewkowałaś Jak brać z Dolnego Śląska to brać hurtem,bo u nas takiego Mietkowa nie ma ;)
krakers

Postprzez lubonianka » wtorek, 13 września 2016, 19:01

Lamiko, dzięcioł ok, ale białorzytkę to pierwszy raz tak blisko widziałam :)
krakers napisał(a):Stepowiec nie taki stepowy :)
a jaki? żwirowy? ;)
Apollo- mam nadzieję, że godnie zaprezentowałam Twój rejon :)
lubonianka

Postprzez Apollo » wtorek, 13 września 2016, 19:31

Godnie, godnie. Tak mi się spodobało, że nawet poszedłem w Twoje ślady i również zaliczyłem Mietków w niedzielę, jednak bez piaskowców. :-/
Nie daruję tego, że mi je wypłoszyłaś. :)
Apollo
Administrator

Postprzez krakers » wtorek, 13 września 2016, 20:05

nw może żwirowiec bagienny.Ja się na niego obraziłem,bo rok temu nie widziałem go w Szczodrzykowie :)
krakers

Postprzez lubonianka » wtorek, 13 września 2016, 20:13

Krakers- stepowy. Kolejny dzień już go tam obserwowano i "elita" dolnośląskich ornitologów, która tam z każdej strony go oglądała, jednoznacznie orzekła, że stepowy.
A na tego zeszłorocznego ze Szcz.to też polowałam ;) Dobra rada Krakers: nie można się obrażać na ptaszki, bo przestaną latać pod Twoim oknem ;)
lubonianka

Postprzez lubonianka » wtorek, 13 września 2016, 20:16

Apollo napisał(a):Godnie, godnie. Tak mi się spodobało, że nawet poszedłem w Twoje ślady i również zaliczyłem Mietków w niedzielę, jednak bez piaskowców. :-/
Nie daruję tego, że mi je wypłoszyłaś. :)

Apollo, ja starałam się nagonić ptaki, a nie wypłoszyć :( A może masz fotki żwirowca?
lubonianka

Postprzez Apollo » wtorek, 13 września 2016, 20:19

lubonianka napisał(a):Apollo, ja starałam się nagonić ptaki, a nie wypłoszyć :( A może masz fotki żwirowca?

Jeszcze przerabiam wróble na żwirowca w fotoszopie. ;)
Apollo
Administrator

Postprzez krakers » wtorek, 13 września 2016, 20:28

lubonianka napisał(a):Krakers- stepowy. Kolejny dzień już go tam obserwowano i "elita" dolnośląskich ornitologów, która tam z każdej strony go oglądała, jednoznacznie orzekła, że stepowy.
A na tego zeszłorocznego ze Szcz.to też polowałam ;) Dobra rada Krakers: nie można się obrażać na ptaszki, bo przestaną latać pod Twoim oknem ;)

Ale ja żwirowca bagiennego to sobie w mojej głowie stworzyłem ;)
Na żwirowca bym się nie obraził,gdyby to było coś w stylu przyjechałem-ptaka nie ma,mówi się trudno,życie
Ale żwirowiec nie miał dla mnie litości.Otóż gdy przyjechałem na miejsce,oczywiście nie ma ptaka,ale jest miło bo żeruje sporo innych siewek.Przyjeżdżają jeszcze inni ornitolodzy:ptaka nie ma,czekamy 1h aż przyleci.
Gdy już musiałem jechać pożegnałem się z nimi a oni powiedzieli,że jeszcze zerkną z drugiej strony zbiornika.Końca historii można się chyba domyślić ;) ... ptak był tak idealnie schowany za wyspą ,że z jednej strony był niewidoczny :roll:
krakers

Postprzez lubonianka » wtorek, 13 września 2016, 20:38

oj, ja mam na szczęście lepsze przeżycia- zajeżdżam w dane miejsce, gdzie od kilku godzin wypatrują "perełki" i chwila, moment- jest :) i tak czasem myślę ile można za jednym ptakiem czekać... No ale wiemy, że warto czasem długo, albo jeszcze dłużej ;)
lubonianka

Postprzez krakers » wtorek, 13 września 2016, 20:50

lubonianka napisał(a):oj, ja mam na szczęście lepsze przeżycia- zajeżdżam w dane miejsce, gdzie od kilku godzin wypatrują "perełki" i chwila, moment- jest :)

takie zaliczanie to nudaaa.Moje udane lub nieudane twiche czy obserwacje rzadkich gatunków zawsze wiązały się z jakąś przygodą ,te bieganie pomiędzy stawami,ta chwila gdy myślisz że znalazłaś ptaka,ale jednak to nie on,ta walka z zachodzącym słońce,wiatrem,deszczem i ta presja,gdy pożądany ptak podrywa się do lotu,a ty nie masz jego zdjęcia!!!W skrócie Emocje i Wybuchy :mrgreen:
krakers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obserwacje ptaków