Acci, no właśnie zastanawiałam się, co z Twoim akwarium. Widzę, że zapał nie minął i wkrótce znów rybki ucieszą nasze oczy. Myślisz, że z tej ikry nie uchowa się chociaż kilka małych kirysków Wszystkie będą zjedzone
przez Accipiter » czwartek, 8 stycznia 2015, 19:42
Raczej wątpię, żeby coś się z tego uchowało. Potrzeba tygodnia, żeby coś z tych jajeczek się wykluło, do tego czasu większość na pewno zostanie zjedzona. No niby jest mała szansa, na liściu tuż przy przedniej szybie też jest ikra i z tego co widzę to gurami nie podpływają w tamto miejsce. Ale tak jak już wcześniej pisałem, na sukces się nie nastawiam.
Powinno się co nieco uchować z tej ikry.Gurami nie są aż tak łapczywe.Na szczęście nie masz brzan i skalarów.Wtedy nie uchowałoby się ani jedno jajeczko.Swego czasu miałem w zbiorniku gurami mozaikowe (leri),żeby uzyskać ładną parkę,kupowałem 8 sztuk.Samiec tej odmiany jest fenomenalny.Z ciekawością będę czekał na następne informacje.
Acci Bardzo się cieszę że odświezyłes temat i mam nadzieję bedziesz zamieszczał fotki Z ta ikra niestety masz racje-trzeba jeszcze doliczyć jajka,które same obumrą A gurami jak skosztuje to bedzie szukało jajek,a jak sie poszczęści to i malych rybek Jedynym wyjscie byłby kotnik. A gurami marmurkowe jest naprawde bardzo ładne