Czy musi być tytuł

Moderator: Lamika

Re: Czy musi być tytuł

Postprzez DługiMarek » piątek, 8 sierpnia 2014, 09:01

Dopiero teraz tutaj "dotarłem"....Fili-jak nie masz AC to problem....Jak ich nie złapią(a na 99,9% nie złapią) to masz wydatki....Niech to diabli....Też myślałem po przejściu na emeryturę nie płacić AC i Asistance ale.....lepiej nie kusić losu.Padło mi kiedyś sprzęgło-200 km od domu.Sobota,koło 17-tej...i życzę szczęścia w szukaniu lawety.Od tego czasu oprócz AC mam też Asistance.Wiem-to kosztuje ale w razie czego.....nie martwię się.A części do swojego autka najlepiej szukać po szrotach ....Tylko z zamkami będzie kłopot-znaczy -koszt.
DługiMarek

Postprzez Fili » piątek, 8 sierpnia 2014, 21:11

Lamiko, Emen, Ellen, Alicjo, Jolu, Marku dziękuję bardzo :) Takie słowa współczucia i zrozumienia bardzo pomagają :)
Samochodzika już nie ma, syn postanowił go zezłomować. Stwierdził, że nie będzie wydawał pieniędzy na naprawę. Zbiera na nowszy samochód. Trochę mi było smutno, jak moje autko zostało odholowane na złomowisko. Jednak tyle lat bylo i polubiłam je.......
Fili

Postprzez emen5 » piątek, 8 sierpnia 2014, 21:28

Fili,współczuję :( Człowiek przyzwyczaja się do samochodzika,ale syn miał rację,bo przy braku AC to pewnie za dużo kosztowałaby naprawa :roll:
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Fili » niedziela, 17 sierpnia 2014, 21:04

Wczoraj narozrabiałam. Właściwie nie ja, tylko moja pralka. Przestała prać. Dała znać, żeby przeczyścić filtr. Nie można było go odkręcić, w końcu jak mężowi się udało, woda tak szybko chlusnęła, że zalała łazienkę i przedpokój. Ratowaliśmy podłogę wszystkimi ręcznikami i ścierkami. Bałam się, że zalaliśmy sąsiadów, ale nie skarżyli się. Wyleciały przez filtr kuleczki plastikowe. Odczepiły się od sznurka ściągającego spodnie i one zablokowały pranie. I pralka znów zaczęła pracować. Ale w nocy musiałam jeszcze wyprać te ręczniki i ściereczki, więc prawie do 1 pilnowałam pralki.
Balam się, że czeka mnie zakup nowej pralki, a to tylko kuleczki narobiły zamieszania.
Fili

Postprzez Jola » niedziela, 17 sierpnia 2014, 21:17

Fili :D I z tego należy sie cieszyć że jeszcze nie musisz wydawać pieniążków na nowa pralkę. I z tego że sąsiedzi się nie "zalali". I z tego że się wszystko dobrze skończyło. O rany! Ile tu powodów do radości ;) :D
Obrazek
Jola

Postprzez emen5 » niedziela, 17 sierpnia 2014, 21:34

Fili :) Wszystko dobre,co się dobrze kończy ;) :lol:
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Alicja » niedziela, 17 sierpnia 2014, 22:54

Strachu i pracy co niemiara, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez Kawusia » poniedziałek, 18 sierpnia 2014, 14:15

Fili, no to nieźle narozrabiały kulki, paskudy , że też się poodrywały. Tak myślę, że jak sztuka jakiejś odzieży ma "podejrzane" dodatki to lepiej to prać w siateczce. Sama myślę aby taką siatkę zakupić.

Najważniejsze, że woda nie zdążyła narobić Wam i sąsiadom szkód :)
Kocham moje miasto
Obrazek
Kawusia

Postprzez emen5 » poniedziałek, 18 sierpnia 2014, 17:25

Kawusiu,ja mam i używam siateczkę.Bardzo dobry pomysł :)
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Fili » wtorek, 19 sierpnia 2014, 20:01

Wczoraj kupiłam 2 siateczki w "Biedronce". Była promocja :)
Teraz będę uważać przy praniu.
Fili

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ponarzekaj - będzie lżej