Pstrąg smażony

Moderator: Lamika

Pstrąg smażony

Postprzez Maciek » piątek, 27 lipca 2012, 09:21

Pstrąga sprawić, dokładnie opłukać, osuszyć, osolić. Do środka włożyć parę listków mięty lub pietruszki, trochę popieprzyć.
Odstawić na pół godziny. Następnie oprószyć mąką. Smażyć na patelni, na rozgrzanym tłuszczu. Po przyrumienieniu, dosmażyć kilka minut pod przykryciem . Osobno ugotować ziemniaki w mundurkach. Po wystygnięciu, obrać ze skórki, pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć i usmażyć na rumiany kolor. Udekorować kawałkami cytryny do skropienia :)

Obrazek
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2929
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 06:54
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Pstrąg smażony

Postprzez emen5 » piątek, 27 lipca 2012, 19:23

Kubek :) Zgłodniałam ;) Czy Ty jesteś z zawody kucharzem :?: :D
Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
emen5
 
Posty: 15942
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:42

Re: Pstrąg smażony

Postprzez Alicja » piątek, 27 lipca 2012, 19:26

No, no ... aż ślinka leci :D
P o z d r a w i a m
Obrazek
Avatar użytkownika
Alicja
 
Posty: 25440
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 12:57
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pstrąg smażony

Postprzez mgiełka » piątek, 27 lipca 2012, 20:06

oj cieknie ślinka i zapach czuć. chcę kawałek!
mgiełka
 
Posty: 162
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 12:05

Re: Pstrąg smażony

Postprzez Maciek » piątek, 27 lipca 2012, 20:29

emen5 napisał(a):Kubek :) Zgłodniałam ;) Czy Ty jesteś z zawody kucharzem :?: :D


Kucharzem amatorem :mrgreen: Po prostu lubię gotować :)
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2929
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 06:54
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Pstrąg smażony

Postprzez mgiełka » piątek, 27 lipca 2012, 20:39

Kubek to poprosimy pstrąga dla każdego :D
Liczba użytkowników: 34
trochę ich nałowić lub nakupić musisz :lol:
to czekamy :)
mgiełka
 
Posty: 162
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 12:05

Re: Pstrąg smażony

Postprzez Pleszka » piątek, 27 lipca 2012, 20:53

O! Pstrąg smażony to coś co bardzo lubię! :D

Dzisiaj na obiad jadłam dużo skromniej i lżej - ryż ze śmietaną i cynamonem na zimno. Śmietanę wymieszałam z odrobiną cynamonu, cukru pudru i kakao. Całość rozrzedziłam nieco mlekiem i było pyszne!

P.s. przypomniało mi się, że kiedyś miałam zrobić tę książkę kulinarną - jednak wszystkie przepisy, które skopiowałam kiedyś z forum na komputer szlag trafił przy ostatniej naprawie...
Pleszka
 
Posty: 405
Dołączył(a): piątek, 27 lipca 2012, 20:15

Re: Pstrąg smażony

Postprzez e-cma » piątek, 10 sierpnia 2012, 22:48

Muszę kiedyś spróbować na patelni - do tej pory piekłem zawsze w piekarniku, i nie polecam - łatwiej dać w garnek a efekt taki sam ;)
Avatar użytkownika
e-cma
 
Posty: 83
Dołączył(a): środa, 18 lipca 2012, 19:32


Powrót do Tu się najesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości