Moderator: Lamika
W jednej z francuskich pasiek zebrano zielony miód. Okazało się, że pszczoły miały dostęp do miętowego syropu, który był nieodpowiednio zabezpieczony przez pobliską fabrykę.
Pewien pszczelarz zebrał zielony miód ze swojej pasieki. Jego kolor nie był zachęcający, jednak mężczyzna postanowił go spróbować. Okazało się, że miód miał posmak mięty.
Ponad dwa tysiące policjantów w województwie pomorskim zostało przeszkolonych, by zapobiec nadmiernemu ginięciu pszczół. - Każdego roku ginie ok. 25 procent populacji pszczół - podkreślił Aleksander Mach, dyrektor Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku, który przeprowadził szkolenie na wyraźną prośbę policji.
Szkolenie funkcjonariuszy dotyczyło przede wszystkim prawnych aspektów w zakresie prawidłowego wykonywania zabiegów ochrony roślin, poinformował Jarosław Cichocki specjalista PODR ds. pszczelarstwa.
Powrót do Zapytania i uwagi do tematu pszczoła miodna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości