Moje akwarium

Moderator: Lamika

Postprzez Lamika » czwartek, 22 sierpnia 2013, 12:36

Acci :) Dziękuję za nowe zdjęcia Twojego akwarium :D Pięknie wygląda :D Szkoda tych padniętych rybek, ale na upały trudno coś poradzić :( Parce barwniaków życze długiego życia i mnogiego przychówku ;)
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Alicja » czwartek, 22 sierpnia 2013, 13:01

Acci podziwiam :D Twoje akwarium jest wspaniale urządzone i piękne rybki w nim pływają :D niech Ci się te, które przetrwały upały, jak również nowe, zdrowo chowają :D
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Re: Moje akwarium

Postprzez Ciuciek » czwartek, 22 sierpnia 2013, 13:09

Uwielbiam Kiryski :)

Pozazdrościć tylko tego twojego akwarium :D
Ciuciek

Postprzez Accipiter » czwartek, 22 sierpnia 2013, 13:14

Ciuciek napisał(a):Uwielbiam Kiryski :)

Ale jak komicznie wyglądają te 2 malutkie obok mojego "weterana" :D
jak będzie okazja to wstawię zdjęcie.
Accipiter

Postprzez Accipiter » czwartek, 22 sierpnia 2013, 16:24

Nakręciłem krótki filmik z barwniakami, w między czasie spróbuję zrobić im jakieś zdjęcia.
Z tego co widzę czują się już pewniej w zbiorniku. Przez pierwsze 2-3 godziny były bardzo płochliwe a teraz
bez oporów przepływają przy przedniej szybie :)
http://www.youtube.com/watch?v=2G1wF1hIeW8
Accipiter

Postprzez Lamika » czwartek, 22 sierpnia 2013, 17:29

Trochę jeszcze nieśmiałe, wola trzymać się parze ;)
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Ciuciek » piątek, 23 sierpnia 2013, 09:06

Znalazł się też Kirysek na filmiku :P

Barwnik ciekawa rybka. I Gupiki widzę?

Mi się bardzo podobają też Bojowniki syjamskie, jak samce trochę podrosną, świetnie się prezentują.

A tu znalazłem młode barwniki :D

http://www.youtube.com/watch?v=-rMw4SYMW84
Ciuciek

Postprzez Accipiter » piątek, 23 sierpnia 2013, 09:39

Został tylko 1 samiec gupika, to ten z pierwszego miotu. Reszta gupików została potraktowana jako przystawka ;)

Bojowniki też są ciekawe, kiedyś hodowałem pięknego samca w akwarium ogólnym. Wystarczyło przyłożyć do szyby lusterko a bojownik dostawał szału :)
Accipiter

Postprzez Fili » piątek, 23 sierpnia 2013, 09:40

Acci :) bardzo ładne masz akwarium :) można patrzeć i patrzeć, jak pływają rybki :)
Fili

Postprzez Accipiter » czwartek, 8 stycznia 2015, 19:17

Witam :D
Dawno, dawno nic nie pisałem, nie wstawiałem zdjęć, po prostu jakoś tak wyszło... akwarium małymi krokami zbliża się do restartu, który będzie miał prawdopodobnie miejsce w lutym lub w marcu. Planuje kupić szafkę, więc sam zbiornik nareszcie będzie się ładnie prezentował w pokoju a nie tak jak dotychczas był schowany w głębi na szafce.
Będą też nowe rosliny - nad gatunkami jeszcze się zastanawiam, a także nowy korzeń lub korzenie bo na tą chwilę pomysłów jest kilka i co chwilę dochodzą nowe :)
Co ważne, poziom pH i twardość wody wreszcie utrzymuję w normie i tylko nieznacznie się zmienia wraz z podmianami wody po czym wszystko wraca do normy. W lutym zakupiłem 3 gurami dwuplame (odmiana marmurkowa), które urosły przez ten rok do dość sporych rozmiarów :) . Niestety kupując małe wówczas guraminki nie dało się rozpoznać płci i dzięki temu teraz mam 2 samce i samiczkę. Jak pech to pech.
Stado neonów czarnych i neonów Inessa nadal sobie pływa choć nie jest już tak liczne jak na początku. Kiryski nadal trzymają się dobrze...A właśnie, i tu niespodzianka, dziś rano po włączeniu lampki myślałem, że szyby w zbiorniku oblazły mi kolonie ślimaków, szybko okazało się, że to ikra kirysków. Jajeczka znajdują się na szybach, grzałce, filtrze i na liściach. Nie nastawiam się na sukces dlatego, że nie posiadam drugiego zbiornika, odłowić ryb nie ma gdzie, jajeczek przenieść się nie da... będą zapewne stanowiły dodatek do diety dla innych rybek. :)
Accipiter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wszystkie zwierzęta małe i duże, czyli nasi pupile