Cały artykułPoznaj swojego kota
Koty nie należą do najbardziej wylewnych zwierząt. Zdarza się nawet, że ich właściciele mają żal, że nie okazują przywiązania i radości tak jak np. psy. Ponieważ jednak koty nigdy nie były zwierzętami stadnymi, nie wykształciły odruchów i zachowań jednoznacznie demonstrujących sympatię i przyjaźń. Nie znaczy to jednak, że nie potrafią ich okazać. Oto 10 sposobów, w jakie twój kot każdego dnia okazuje, że cię kocha.
10 sposobów, w jakie kot pokazuje, że cię kocha
Moderator: Lamika
10 sposobów, w jakie kot pokazuje, że cię kocha
Z tego wynika, że jedyny kot, który mnie naprawdę kochał to była Blekotka. Wykorzystywała wszystkie 12 sposobów, żeby to okazać
Zresztą to był wyjątkowy kotek.
Biedna Pani Władka była zbyt chora, żeby cokolwiek okazywać, poza i tak dużym zaufaniem przy leczeniu. Pelasia dopiero po 2 latach przyszła na kolana, chociaż kiedy była chora, nie odstępowała mnie na krok. Natomiast Kuba z tych oznak przywiązania uznaje tylko lizanie i gryzienie
Na kolana wchodzi na chwilę, żeby zaraz zeskoczyć i pognać w kierunku kuchni, lizanie i gryzienie też, podejrzewam, ma na celu upominanie się o jedzenie 
Birds of a feather flock together.
Re: 10 sposobów, w jakie kot pokazuje, że cię kocha
Lamiko
Przypominam,że Kuba turla się,zasypia przy Twoich nogach (pozbawiając Cię podnóżka
) i powoli zamyka oczy.Widziałam te wszystkie zachowania,więc nie obrażaj Kubusia