Jak najbardziej. Po sklejeniu laką naczynie staje się w pełni użytkowe.emen5 pisze:A jak się do sklejonej skorupy naleje wody to wytrzyma
Rozalin - moje miejsce na ziemi :)
Moderator: Lamika
Dawno mnie nie było i dawno nic nie zamieszczałam.
Moje ostatnie prace :
Porcelana zdobiona złotem.
Długo zbierałam się w sobie,żeby sięgnąć po złoto

Wypały raku :
Solniczka albo jak kto woli osłonka do kwiatka

Wazonik

Miseczka na orzeszki

Drugi wazonik na suszone kwiatki

Druga miseczka (większa od poprzedniej)

Doniczka raku kopper matt

Moje ostatnie prace :
Porcelana zdobiona złotem.
Długo zbierałam się w sobie,żeby sięgnąć po złoto

Wypały raku :
Solniczka albo jak kto woli osłonka do kwiatka

Wazonik

Miseczka na orzeszki

Drugi wazonik na suszone kwiatki

Druga miseczka (większa od poprzedniej)

Doniczka raku kopper matt

Re: Rozalin - moje miejsce na ziemi :)
Ale w końcu jest. Warto byłoDługo zbierałam się w sobie,żeby sięgnąć po złoto
Re: Rozalin - moje miejsce na ziemi :)
Ellen,nareszcie pokazałaś Swoje cudeńka
Ale najbardziej mi się podoba porcelana zdobiona złotem 
Korzystam z ładnej pogody i naprawiam ceramikę metodą kintsugi. Wciągnęła mnie ta japońska technika pomimo tego,że jest bardzo pracochłonna i czasochłonna.
Poniżej zdjęcia z I etapu pracy:

Robię to na zewnątrz ze względu na toksyczność świeżej naturalnej laki (po utwardzeniu laka traci właściwości toksyczne) i na preparaty chemiczne -spirytus,benzyna,aceton i terpentyna.
A to jedna ze skończonych prac:
-karta przetargowa w negocjacjach z Krzysztofem 
Poniżej zdjęcia z I etapu pracy:

Robię to na zewnątrz ze względu na toksyczność świeżej naturalnej laki (po utwardzeniu laka traci właściwości toksyczne) i na preparaty chemiczne -spirytus,benzyna,aceton i terpentyna.
A to jedna ze skończonych prac:
-karta przetargowa w negocjacjach z Krzysztofem Re: Rozalin - moje miejsce na ziemi :)
Ellen,jak ogłosisz na FB,że tak pięknie naprawiasz,to sie od chętnych nie opędzisz 
Emen, z tym ogłaszaniem to nie tak bo po pierwsze jest to kosztowna impreza ,poza tym bardzo czasochłonna. Owszem,mogę naprawić komuś z bliskiego grona coś na czym temu komuś bardzo zależy,ale zarobkowo się nie podejmuję.emen5 pisze:Ellen,jak ogłosisz na FB,że tak pięknie naprawiasz,to sie od chętnych nie opędzisz