Niektórych ze zdjęć nie widać. Zamiast nich jest kwadracik z iksem. Nie wiem, czy na wszystkich komputerach jest tak samo, jak na moim. Wyodrębniłam i podzieliłam zdjęcia na grupy:
Zdjęcia nie są widoczne na forum, ale ściągnęłam je i zapisałam: Bażant Bogatka Cietrzew Cyraneczka Czubatka Dzięcioł zielony Dzwoniec Flaming różowy Gołąb grzywacz Kląskawka Kokoszka Kos Krzyżodziób modrzewiowy Kwiczoł Muchołówka białoszyja Płatkonóg szydłodzioby Szczygieł Uszatka Warzęcha zwyczajna Włochatka Żołna
Zdjęcia zostały usunięte z serwera: Czyż Kowalik zwyczajny Łabędź czarnoszyi Łabędź czarny Pleszka
Zdjęcia nie są widoczne na forum, ale ściągnęłam je i zapisałam oraz zdjęcia zostały usunięte z serwera: Droździk
W większości opisów (prócz warzęchy zwyczajnej) są to pojedyncze zdjęcia. 78, sądzę, że powinny być, za zgodą autorów (lub przez nich) znów umieszczone na jakims serwerze i wstawione w odpowiednie miejsca na forum. Jak widzisz rozwiązanie tej sprawy?
Zdjęć usuniętych z serwera nie da się odzyskać.Tam gdzie będę mógł porobię porządki.Natomiast zdjęcia których nie widać,a masz je zapisane,będzie można jeszcze raz wstawić.
Ja proponuję,aby każdy skopiował wszystkie swoje zdjęcia z Avipedii i trzymał je jako "rezerwę".Pierwszą rezerwą jest archiwum stworzone przez Wędrówkę,ale trzeba się liczyć,że i ono może zawieść.Ja też mam swoje archiwum.Im więcej takich rezerw,tym lepiej.
Krakersie, im więcej kopii, tym lepiej. Zdjęcia z Avipedii, w postaci prawie całych wątków mam zapisane na dysku twardym i dysku zewnetrznym tak, jak wszystkie moje dokumenty. Prócz tego już opracowane dane wysyłam na adres, który podałam w jednym z poprzednich postów. Do końca tygodnia zamknę zarchiwizuję wszystkie informacje z Avipedii od początku jej istnienia na tym forum, aż do końca 2015 roku. Ze względów organizacyjnych wygodniej będzie tworzyć nową bazę (w archimum) począwszy od stycznia tego roku. Jeśli chcesz, mogę przesyłać Ci już zarchiwizowane pliki, ale do tego muszę mieć Twój adres mailowy. Z róznych powodów nie korzystam z tzw. chmury.