Ja nie wiem, co mam podziwiać- kwiatki, owady, kolorystykę czy ciekawą systematykę okazów Zatem- podziwiam wszystko! Takiego bogactwa dawno nie widziałam. Próbowałam oznaczyć Twoje kwiatki, Apollo, ale spasuję Poza tym, żadna nazwa nie będzie tak wdzięczna, jak Twoja Zauroczył mnie kolorowy robaczek na fiołku- cudo
Dzieje się u Ciebie dużo , makro na prawdę robią wrażenie . Kwiaty oznaczyłbym podobnie jak Ty jeśli chodzi o owady to pierwszy chrząszcz wygląda na Skrzypionke zbożową Lema melanopus . No i kilka naprawdę ładnych portretów ptaków i kilka mniej ładnych , ale tak jest zawsze , gdyby wszystko wychodziło ładnie , to byłoby nudno . Gratki podgorzałki i mogę jeszcze trochę pocieszyć ,że ta rdzawoszyja to uciekinier z hodowli .
Spamiętać te wszystkie rośliny, owady, płazy, ptaki... A gdzie jeszcze reszta towarzycha... Stojąc nieco dłużej na dworze w Dobroszycach (niewielkim miasteczku) udało się wypatrzeć: bielika, błotniaka stawowego, 2 grzywacze, sierpówki, 4 kwiczoły, kawki, 2 szpaki, wróble i gniazdo pary pustułek. Na gliniankach kilka krzyżówek, bogatek, modraszek, 1 czajka na polach, 1 para perkozów dwuczubych, 1 łabędź niemy (gdzie zgubił połówkę?).