Jadłodajnia u Liska
Moderator: Lamika
Re: Jadłodajnia u Liska
Dawno nie było znaku życia ode mnie, a zdjęć przybywało
Najpierw sesja na kiju ze słoniną:

.
Tutaj ładnie pozują 2 sroki, druga siedzi tak "po sikorkowemu"

.
A on ostatnio więcej czasu spędza na rozglądaniu się o skakaniu z góry na dół kija niż na jedzeniu. Ale pozuje ładnie:

A potem już takie uchwycone w różnych miejscach:

.

.
Tutaj troszkę odbijają się w szybie światła z choinki, ale myślę że nawet to dodaje nieco efektu

Najpierw sesja na kiju ze słoniną:

.
Tutaj ładnie pozują 2 sroki, druga siedzi tak "po sikorkowemu"

.
A on ostatnio więcej czasu spędza na rozglądaniu się o skakaniu z góry na dół kija niż na jedzeniu. Ale pozuje ładnie:

A potem już takie uchwycone w różnych miejscach:

.

.
Tutaj troszkę odbijają się w szybie światła z choinki, ale myślę że nawet to dodaje nieco efektu

Lisku, różne ptaki możesz podglądać, wszystkie piękne. Bardzo mi się podoba pierwsza fotka "sesja", te skrzydełka Mazurkowe są jak skrzydła samolotu i tak to wygląda.... jak na starcie 
Lisku
Faktycznie dawno nie pokazywałeś swoich stołowników.
Kos zgłodniały i napuszona modraszka wśród frywających skrzydełek robia takie stateczne wrażenie 
Najprawdopodobniej pojawił się dzięcioł zielony
Nie jestem w 100% pewien czy był w karmniku, bo zobaczyłem go z innego pokoju jak odlatywał żeby usiąść na drzewie, ale z kierunku i wysokości przelotu wydaje mi się że mogę dodać do kolekcji

Nie jestem w 100% pewien czy był w karmniku, bo zobaczyłem go z innego pokoju jak odlatywał żeby usiąść na drzewie, ale z kierunku i wysokości przelotu wydaje mi się że mogę dodać do kolekcji

Od kilku dni stadko dzwońców (~30) dzielnie spożywa owoce dzikich róż rosnących przy płocie. Od biedy można ich uznać za użytkowników jadłodajni, dlatego wylądowali tutaj:

.

.

Oczywiście,że dzwońce są użytkownikami stołówki
Tyle,że preferują karmę prosto z krzaczka