Jadłodajnia u Liska
Moderator: Lamika
Re: Jadłodajnia u Liska
Lisku
Ilość naprawde imponująca-gratulacje
Dobrze że małe to sie mieszcza na niedużym terenie 
Ale wynik! Gratulacje! Do mnie przylatuje najwyżej ze 20 mazurków, a i tak robią sporo hałasu. 
Lisku
Co jest na zdjęciu z 70
W dolnym lewym rogu 
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Mitrusz: Takie wycinanki z papieru powieszone na oknie które zniechęcają ptaki do skracania sobie drogi przez szyby
Teraz jak śnieg spadł to zostały zmienione na białe, więc nie rzucają się za bardzo w oczy, a i tak są całkiem skuteczne
Trochę lepiej je widać na jednym ze zdjęć które wcześniej wstawiłem, np tutaj.
Trochę lepiej je widać na jednym ze zdjęć które wcześniej wstawiłem, np tutaj.
Zima trzyma, więcej się dzieje 
Po pierwsze, obliczenia z poprzedniej strony jednak okazały się zaniżone

Po tym jak zobaczyłem w innych tematach że to rozwiązanie przynosi efekty w postaci kilku nowych gatunków, zostało wywieszone jabłko.
Oprócz tego pojawia się kwiczoł, ale jest dość płochliwy, więc zdjęć na razie brak.

Zimno:

Pojawia się czasami ten stwór, upolował do tej pory - z tego co mi się wydaje - jednego mazurka. Niestety nie chce pozować i siada dość daleko

A na koniec taka widokówka:

Oprócz został w karmniku bądź też w jego pobliżu stwierdzone zostały: bażant, ponownie jemiołuszki.
Po pierwsze, obliczenia z poprzedniej strony jednak okazały się zaniżone

Po tym jak zobaczyłem w innych tematach że to rozwiązanie przynosi efekty w postaci kilku nowych gatunków, zostało wywieszone jabłko.

Zimno:

Pojawia się czasami ten stwór, upolował do tej pory - z tego co mi się wydaje - jednego mazurka. Niestety nie chce pozować i siada dość daleko

A na koniec taka widokówka:

Oprócz został w karmniku bądź też w jego pobliżu stwierdzone zostały: bażant, ponownie jemiołuszki.
Brawo Lisku:-D Krogulec to i do mnie zagląda ale najczęściej albo przelatuje albo siada tak wysoko że go nie ściągam. Rudzik do mnie tez czasami zagląda ale niestety na bardz króciutko i jeszcze go nie "upolowałam"
A ja myslałam że o jabłkach to wszyscy wiedzą

A ja myslałam że o jabłkach to wszyscy wiedzą
Świetnie Lisku,ze wywiesiłeś jabłko
Dziwię się,ze Twój kwiczoł taki płochliwy.U mnie na odwrót:szpaki i kos uciekają ale kwiczoła dość łatwo upolować
Moje zdjęcia są jakby z daleka,bo mam mały zoom
Krogulec u mnie jest systematycznie.Wiem o jednym upolowanym wróblu
No i mewy przylatują na polowanie.Nawet wrony przed nimi się chowają 
Krogulec u mnie jest systematycznie.Wiem o jednym upolowanym wróblu