Park Skaryszewski im. I.J.Paderewskiego w Warszawie
Moderator: Lamika
Re: Park Skaryszewski im. I.J.Paderewskiego w Warszawie
Alicjo
Karolinek tylko czekał i po moim wyjściu od razu do Ciebie przyleciał
Ale nic to,niedługo znowu sie objawię

Ja Wam zdradzę tajemnicę fantastycznych zdjęć Alicji
Ona nie chodzi po parku,tylko spaceruje,zaglądając po drodze w różne kąty.A że te kąty zna doskonale,to zawsze coś ciekawego zobaczy 
Jolu
miło mi się pospacerowało z Tobą po Parku 
Alicjo
jak zwykle wypatrzyłaś mieszkańców Parku i pokazałaś nam to pięknie 
Alicjo
Niewiele się działo w tym miesiącu, więc dziś wstawiam hurtem zdjęcia robione od 1 do 24 października.
To pierwsza rudaska, która tak była zajęta kasztanem (prawdopodobnie), że nawet nie miała ochoty zejść po orzeszka

Znowu świeże dzieło bobra

Szczurek wyczekuje odpowiedniego momentu, żeby podkraść jedzenie gołębiom (filmik ze szczurkiem wstawiłam wcześniej do działu Przyroda)

Skończyły się już rodzinne obiadki pełzaczy a w pojedynkę, trudno je namierzyć

CDN
To pierwsza rudaska, która tak była zajęta kasztanem (prawdopodobnie), że nawet nie miała ochoty zejść po orzeszka

Znowu świeże dzieło bobra

Szczurek wyczekuje odpowiedniego momentu, żeby podkraść jedzenie gołębiom (filmik ze szczurkiem wstawiłam wcześniej do działu Przyroda)

Skończyły się już rodzinne obiadki pełzaczy a w pojedynkę, trudno je namierzyć

CDN
Maleńka modrasia zajęła sobie na zimę olbrzymi apartament ...

ale że ten apartament ma antresolę, to mnie zaskoczyło

To zdjęcie mi nie wyszło, więc na słowo musicie uwierzyć, że ten ptaszek siedzący w głębi to mysikrólik (mój pierwszy)

Tym z kolei ptaszkom zrobiłam fotki, bo kolory ich piór, może blaski na piórach - są nietypowe

U rudzika nawet jasną zieleń na brzuszku widać

CDN

ale że ten apartament ma antresolę, to mnie zaskoczyło

To zdjęcie mi nie wyszło, więc na słowo musicie uwierzyć, że ten ptaszek siedzący w głębi to mysikrólik (mój pierwszy)

Tym z kolei ptaszkom zrobiłam fotki, bo kolory ich piór, może blaski na piórach - są nietypowe

U rudzika nawet jasną zieleń na brzuszku widać

CDN
Woda z małego sztucznego stawu została już spuszczona a mandarynki (były 3 pary) gdzieś się wyniosły
mam nadzieję, że wrócą później do parku i zadomowią się na innym, naturalnym stawie. To są ostatnie zdjęcia przed spuszczeniem wody.

Nadal nie umiem dobrze rozpoznawać mew ale wydaje mi się, że ta większa to siwa
Dawno jej tu nie widziałam.

Zaczepna kurka wodna
właśnie pogoniła ze swego terytorium dwie mewy śmieszki

CDN

Nadal nie umiem dobrze rozpoznawać mew ale wydaje mi się, że ta większa to siwa

Zaczepna kurka wodna

CDN
Hura
Na Jeziorku Kamionkowskim, po dwóch latach nieobecności, znów pływa łabędź niemy

Mojemu mężowi, obserwację łabędzia zakłóciło energiczne pociąganie za nogawkę od spodni. Eee, pewnie wiewiórka zacznie się zaraz wspinać po orzeszka, pomyślał. Nic z tego. Tym razem, po orzeszka przyszła wrona siwa a tego jeszcze nie było
Do parku przyleciały już raniuszki. Zdjęć nie mam, bo tak się uwijały po krzaczkach, że wyszły same cienie i smugi. Jest zatem powód, aby niebawem znów tam się wybrać.

Mojemu mężowi, obserwację łabędzia zakłóciło energiczne pociąganie za nogawkę od spodni. Eee, pewnie wiewiórka zacznie się zaraz wspinać po orzeszka, pomyślał. Nic z tego. Tym razem, po orzeszka przyszła wrona siwa a tego jeszcze nie było
Do parku przyleciały już raniuszki. Zdjęć nie mam, bo tak się uwijały po krzaczkach, że wyszły same cienie i smugi. Jest zatem powód, aby niebawem znów tam się wybrać.
Alicjo
Raniuszków jeszcze nie widziałam i gdyby nie prace domowe już jutro bym jechała na oględziny
A Ty i Twój Mąż jak zwykle przyciągacie ptaki jak magnes - na szczęście